23948sdkhjf

Nu produceres der igen olie fra Siri-området

Efter et halvt år uden produktion i Siri-området er olietankskibet Siri Knutsen nu via rørledninger blevet koblet sammen med tre af områdets fire oliefelter, og nu kommer den første olie op til tankskibet.
Det oplyser Dong Energy.

Felterne i Siri-området har ikke været i drift siden juli 2013 efter fundet af en revne et nyt sted i tanknæsen på Siri-platformens olietank. Men nu – et halvt år senere – er felterne Cecilie, Nini og Nini Øst nu så småt tilbage i drift. Blot med den forskel, at olien ikke, som det ellers sker, sendes til olietanken under Siri-platformen, men direkte til et tankskib.

- Vi har arbejdet målrettet på at få Siris satellit-felter tilbage i produktion, så vi skaber værdi, samtidig med at vi reparerer Siri-platformen. På platformen har vi stadig et stort arbejde foran os, før vi kan producere fra selve Siri-feltet, siger Flemming Horn Nielsen, landeansvarlig for Dong Energy's danske olie- og gasforretning.

Arbejdet med at forstærke selve Siri-platformen fortsætter sideløbende med, at satellitfelterne producerer olie og skal efter planen være færdiggjort til sommer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094