23948sdkhjf

NKT Cables tæt på milliardordre

Den nødvendige finansiering er nu på plads til opstart af byggeriet af den hollandske Gemini-vindmøllepark.
Allerede i november kunne NKT Cables offentliggøre, at man var i spil som leverandør til Gemini-projektet. Nu er ordren kommet et kæmpe skridt nærmere, idet Typhoon Offshore B.V., som udvikler projektet, har modtaget de nødvendige finansielle tilsagn for opstart af projektet.

I forbindelse hermed har NKT Cables og Typhoon Offshore B.V. indgået en såkaldt ”preparatory works agreement”, som er første fase mod en endelig ordre.

Produktion påbegyndes i februar
Den endelige ordre forventes underskrevet i løbet af de næste måneder og vil have en samlet værdi for NKT Cables på 1,2 mia. kr. Aftalen betyder, at NKT Cables kan påbegynde opstart af produktionen i februar og er garanteret betaling for løbende realiserede omkostninger.

- Vi er glade for at kunne bidrage til projekt Gemini med vores teknologi, kompetencer og vores unikke produktionsanlæg i Køln og Rotterdam, siger Marc van't Noordende, administrerende direktør for NKT Cables, og tilføjer, at NKT Cables ser frem til samarbejdet med projektets hovedentreprenør, det hollandske offshoreselskab Van Oord.

Projekt Gemini består af vindmølleparkerne Buitengaats og ZeeEnergie, som placeres i den hollandske del af Nordsøen 55 km nordøst for øen Schiermonnikoog, og de vil få en kapacitet på 600 MW. Med 150 turbiner vil vindmølleparkerne på årsbasis producere el til mere end 1,5 millioner indbyggere. NKT Cables skal levere mere end 200 km 220kV højspændingssøkabler, som vil blive produceret i Køln og blive leveret til installation i begyndelsen af 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094