23948sdkhjf

Formands-exit i Dong Energy

Efter ni år i spidsen for energiselskabet forlader Fritz Schur nu formandsstolen. Udmeldingen kommer efter, at Folketingets Finansudvalg har godkendt investeringsaftalen med blandt andre Goldman Sachs.
Folketingets Finansudvalg godkendte i går den endelige gennemførelse af investeringsaftalen mellem den danske stat, Dong Energy, Goldman Sachs, Arbejdsmarkedets Tillægspension, PFA samt minoritetsaktionærer. Og efterfølgende kom så meldingen fra Dong Energy om, at Fritz Schur forlader posten som bestyrelsesformand i energiselskabet. En melding der kommer efter, at den afgående Dong-formand har forholdt sig tankevækkende tavs igennem de seneste ugers debat omkring salget af Dong-aktier til amerikanske Goldman Sachs.

- Jeg har siddet i ni år, selskabet er i god fremgang, en stærk ledelse er på plads, og med optagelsen af de nye aktionærer begynder en ny fase frem mod børsnoteringen i 2017 - 2018. Det er et godt tidspunkt at skifte formand, lyder det fra Fritz Schur, der samtidig byder de nye investorer velkommen.

Ni år i spidsen for Dong
Fritz Schur kom til i 2005 for at færdiggøre fusionen af de seks energivirksomheder Elsam, Energi E2, Nesa, Københavns Energi, Frederiksberg Forsyning og Dong. Fusionen lykkedes, og Dong Energy er blevet en international energivirksomhed og en af Danmarks største virksomheder.

Siden Fritz Schur blev formand for bestyrelsen for Dong Energy, har selskabet udbetalt 9.5 milliarder kroner i udbytte, og samtidig er egenkapitalen vokset fra 18,1 milliarder kroner (2005) til 33,4 milliarder kroner (2012).

- Dong Energy er vokset betydeligt og har skabt værdier til ejerne og arbejdspladser både hos virksomheden og hos talrige underleverandører. Det er meget tilfredsstillende at have været med til, siger Fritz Schur og forsætter:

- Jeg glæder mig også over, at selskabet med Henrik Poulsen og hans ledelsesteam har fået et stærkt ledelseshold, og med kapitaltilførslen vil selskabet have alle forudsætninger for at realisere sin vækststrategi.

- Det har været en spændende rejse, og jeg vil gerne takke bestyrelseskollegaer, direktion, medarbejdere, finansministeriet og de skiftende finansministre for godt samarbejde. Jeg ønsker alle – og især Dong Energy – held og lykke på den videre rejse, afslutter Fritz Schur.

Fritz Schur træder officielt tilbage som formand for bestyrelsen for Dong Energy ved den ordinære generalforsamling den 12. marts 2014.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.106