23948sdkhjf

Masser af fjernvarme i de danske juletræer

De 1,5 mio. juletræer, der i december har prydet de danske stuer, kan blive til grøn varme svarende til 3000 standardhuses årlige fjernvarmeforbrug.
Det viser beregninger fra Dansk Fjernvarme

- Juletræerne er faktisk en stor energiressource, som vi lige så godt kunne udnytte i stedet for at smide den ud, siger forstkandidat, cand. silv., Søren Schmidt Thomsen fra Dansk Fjernvarme.

Et nogenlunde gennemsnitligt juletræ på ca. 150 centimeter med en vægt på 11,5 kg har et energiindhold på ca. 129 MJ ved et vandindhold på 10 procent. Det vil sammenlagt kunne give 54.000 MWh, hvis det blev brugt som flis i grønne fjernvarmeværker.

Et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter har et årligt forbrug på 18,1 MWh, og derfor betyder det, at omkring 3000 standardhuse vil kunne varmes op et helt år – udelukkende med juletræer. Det til trods for, at juletræerne består af temmelig mange nåle og små grene.

Faktisk kunne juletræerne ifølge Dansk Fjernvarme levere fjernvarme, svarende til Ry Varmeværks årlige produktion. Ry Varmeværk har et 10 MW flisværk, som sikrer byens fjernvarmeforbrugere varme i radiatorerne året rundt.

I alt er der omkring 100 af Danmarks 431 fjernvarmeværker, der helt eller delvist bruger flis som brændsel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125