23948sdkhjf

Mere fjernvarme på vej i Gladsaxe

Byrådet i Gladsaxe Kommune har sagt god for en udbygningsplan for fjernvarme til parcelhuse. Dermed får flere tusinde parcel- og rækkehuse nu mulighed for at blive koblet på fjernvarmenettet.
Det oplyser kommunen på sin hjemmeside.

Udbygningsplanen omfatter alle 5.300 parcel- og rækkehuse som ligger syd for Motorring 3, samt i et mindre område nord for motorringen i Buddinge.

- Det vil først og fremmest være boliger med oliefyr eller, hvor naturgaskedlen alligevel skal skiftes, der med økonomisk fordel kan skifte til fjernvarme. Også de større kunder i udbygningsområderne kan se frem til en besparelse på varmeregningen. For parcelhusene afhænger besparelsen af de eksisterende forhold på den enkelte ejendom. Derfor vil alle kunder blive tilbudt at få beregnet, om der vil være en besparelse for dem, fordi der er kunder som ikke kan spare penge på fjernvarmen, siger Jens Lunding, leder af Gladsaxe Fjernvarme, på Gladsaxe Kommunes Hjemmeside.

Pakkeløsning skal sikre stor tilslutning
For at projektet kan hænge økonomisk sammen, lægges der ikke ledninger i området før mindst 50 procent af de potentielle fjernvarmekunder har underskrevet en aftale om tilslutning til fjernvarme. Og for at sikre størst mulig tilslutning har kommunen med udbygningsplanen besluttet at tilbyde de potentielle kunder en pakkeløsning, hvor Gladsaxe Fjernvarme ejer fjernvarmeanlægget helt frem til radiatorsystemet. Al service og vedligehold er også indeholdt i pakken. Det oplyser kommunen på sin hjemmeside.

I første omgang vil parcelhuse og rækkehuse, der ligger op til de eksisterende fjernvarmerør samt i områderne omkring Søborg Hovedgade få tilbudt fjernvarmetilslutning. Rørene bliver lagt fra 2014, og de første får mulighed for at blive tilsluttet Gladsaxe Fjernvarmes miljøvenlige fjernvarme i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047