23948sdkhjf

270 millioner til fremtidens energisystemer

Det Strategiske Forskningsråd skyder 270 millioner kroner i 12 energiforskningsprojekter samt 30 millioner kroner i to miljøteknologiprojekter.
Programkomitéen for Bæredygtig Energi og Miljø 2013 under Det Strategiske Forskningsråd modtog i foråret 77 fase 1-ansøgninger til et samlet ansøgt beløb på ca. 1,4 milliarder kroner. 38 ansøgere blev anmodet om en endelig ansøgning i efteråret, og det har nu resulteret i 14 bevillinger – 12 inden for fremtidens energisystemer og to inden for miljøteknologi.

- Det er herligt som afgående formand at kunne slutte med en dejlig julebuket af spændende og vigtige energi- og miljøforskningsprojekter, siger professor Poul Erik Morthorst fra DTU, som er formand for Programkomitéen for Bæredygtig Energi og Miljø.

- Kvaliteten er i top igen i år, og jeg er også glad for et godt bidrag til forskeruddannelse på energiområdet, på en høj grad af international involvering, og på at virksomhederne lægger så stor vægt på at bidrage til forskningen. Det lover godt for Danmarks rolle i den globale grønne omstilling, lyder det fra formanden.

Det Strategiske Forskningsråds energiforskningscenter nr. 13
Årets største bevilling er en centerbevilling på ca. 44 millioner kroner, som går til professor Henrik Madsen fra Danmarks Tekniske Universitet, der skal lede centeret CITIES. Målet er at skabe IT-løsninger til analyse, drift og udvikling af fuldt integrerede energisystemer i byerne.

Netop byerne giver gode forudsætninger for høj fleksibilitet i energisystemet på grund af deres befolkningstæthed og deres veludbyggede energinetværk, og så står de samtidig for 80 procent af det globale energiforbrug og CO2-udledning.

Centeret samler forskere fra Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet samt en række udenlandske universiteter - Korea, USA, Irland, Østrig og Tyskland - og desuden indgår en lang række danske og udenlandske virksomheder og brancheorganisationer.

Se en oversigt over bevillingerne her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094