23948sdkhjf

Akata Bio Energy lander stor ordre fra Dong Energy

Den sønderjyske leverandør af biobrændsler skal i 2014 forsyne det Dong-ejede Maabjergværket i Holstebro med affald fra Skotland.
Kontrakten lyder på levering af 20-25.000 ton RDF-affald i løbet af 2014. RDF står for ’Refuse Derived Fuel’ og er affald, der ikke kan genanvendes. Den første levering skal finde sted i februar, når alle miljøgodkendelser er på plads.

Hos Akata Bio Energy, der har hovedsæde i Sønderborg og et datterselskab i England, glæder man sig over nu at kunde føje Dong Energy til listen over kunder – en liste der i forvejen tæller blandt andre E.On i Sverige og Tyskland samt Aalborg Portland, Affaldplus i Næstved, AVV i Hjørring, Renovest i Aars, HKV i Horsens og Svendborg Kraftvarme i Danmark.

- Vi er glade for at komme ind ved så stor en spiller på markedet, som Dong Energy er, og vi håber på, at det kan føre til, at andre af de større spillere på det her marked får øje på os, siger direktør og stifter af Akata Bio Energy, Tim Andersen, til Energy Supply.

Henter affald i England og Skotland
Tim Andersen etablerede i 2006 virksomheden Akata Group, der dengang hovedsageligt beskæftigede sig med genanvendelse af jernskråt. I 2009 etableredes så biomasseforretningen Akata Bio Energy op som en del af Akata Group, den har siden været den primære forretning og blev indgangen til virksomhedens handel med RDF-affald.

- Igennem vores biomasseforretning kom vi ind på flere og flere værker i Europa, som efterspurgte affald som brændsel. Vi så, at affald blev brugt flere og flere steder, så det var egentlig den måde, vi kom i gang med at handle med det på, fortæller Tim Andersen.

Akata Bio Energy henter al sin affald i England og Skotland, der har rigtig meget affald, som de ikke kan komme af med. Derfor har virksomheden også ansat to medarbejdere i England til at skaffe kontrakter på affald og sørge for miljøgodkendelser.

- Vores koncept er, at vi leverer helt til dørs. Vi sørger for at de nødvendige miljønotifikationer og tilladelser og sørger også for den bankgaranti, der skal stilles overfor de engelske myndigheder. Derfor var det oplagt at etablere en underafdeling i England med engelske medarbejdere, forklarer direktøren.

Stigende efterspørgsel på affald
Selvom afflad med direktørens egne ord er en lavværdivare, så er Tim Andersen godt tilfreds med den forretning han har opbygget.

- Det er på mængderne, man skal vurdere det, fordi det er en lavværdivare. Men det er en tilfredsstillende forretning, siger han til Energy Supply.

Og meget tyder på, at Akata Bio Energy også på længere sigt har skabt sig en god forretning.

- Efterspørgslen er steget betragteligt siden vi startede. Især på de store markeder som Holland, Tyskland og Danmark er der virkelig kommet en kæmpe efterspørgsel, fortæller Tim Andersen.

Akata skal i 2014 levere i alt cirka 280.000 tons affald fra England til forskellige europæiske destinationer.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078