23948sdkhjf

Dong Energy køber britisk udviklingsprojekt for 450 millioner

Energigiganten er dermed blevet eneejer af offshore-projektet Race Bank, der har en samlet godkendt kapacitet på op til 580 megawatt.
Købesummen for projektet, der ligger i Greater Wash-området cirka 27 km fra den engelske østkyst, er cirka 450 millioner danske kroner. Det oplyser Dong Energy i en selskabsmeddelelse.

Race Bank-projektet har opnået alle væsentlige tilladelser fra de britiske myndigheder til opførelse og drift af parken. Der er allerede udført omfattende geotekniske og geofysiske undersøgelser af området. Tilladelserne betyder, at opførelsen offshore kan begynde fra 2017.

- Race Bank passer særdeles godt ind i vores eksisterende pipeline af havmølleprojekter og vil bidrage til opfyldelsen af vores strategiske mål om at have opført 6.500 MW i 2020. Forøgelsen af vores britiske projektportefølje med op til 580 megawatt understreger vores engagement i det britiske marked som helhed og specifikt det britiske marked for offshore vind, siger Samuel Leupold, koncerndirektør i Dong Energy Wind Power, om den nyeste investering.

Tror på vellykket projekt
- Race Bank-projektet er beliggende relativt tæt ved kysten, med gode vindressourcer, lav vanddybde, og havbundsforhold meget lig forholdene på Dong Energy’s øvrige britiske Runde 2-projekter. Jeg er overbevist om, at vi med vores mangeårige erfaring med at udvikle og opføre havmølleparker og med den fremadrettede sigtbarhed hvad angår tariffer, der er skabt med reformen af det britiske elmarked, Electricity Market Reform, indtil udgangen af dette årti, kan gennemføre et vellykket projekt, siger Samuel Leupold.

Der er endnu ikke truffet endelig investeringsbeslutning om opførelsen af projektet. Dette afhænger af, at udviklingen af parken under Dong Energy’s ejerskab fortsætter med at forløbe smidigt.

DONG Energy er allerede i gang med at opføre havmølleparkerne West of Duddon Sands og Westermost Rough i Storbritannien, samt Borkum Riffgrund 1 og Gode Wind 1 + 2 i Tyskland. Disse projekter har en samlet kapacitet på cirka 1.460 megawatt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062