23948sdkhjf

Udenlandsk affald i danske radiatorer

Faldende affaldsmængder herhjemme har gjort det nødvendigt at importere skrald til de danske varmeværker, der blandt andet holder danskerne varme ved at afbrænde affald.
Alene i Næstved importerer man i løbet af denne vinder 15.000 ton industriaffald fra den britiske storby Manchester til at afbrænding på byens varmeværk. Det skriver DR Sjælland.

- Vi har foreløbig modtaget to skibsanløb med importeret affald. Brændværdien er i top og samtidig er der ikke så mange slagger som i dansk affald, siger forbrændingschef i Affalds Plus, Ole J. Andersen, til DR Sjælland.

Og ifølge direktør i Dansk Affaldsforening, Jesper Hartvig Simonsen, er affaldsimporten en samfundsøkonomisk rigtig god idé for Danmark. Affaldsselskaberne modtager nemlig penge for hvert ton affald de modtager fra primært Irland og Storbritannien, og samtidig betaler affaldsselskaberne 330 kroner i afgift til staten pr. ton importeret affald. Det skriver DR Sjælland.

De danske affaldsselskaber hentede i 2011 62.000 ton udenlandsk skrald til landet, og det tal er ifølge Miljøstyrelsen stigende, skriver mediet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08