23948sdkhjf

Clever åbner første Combo hurtiglade-station i Danmark

Clever åbner i dag landets første hurtiglade-station til opladning af blandt andet de nye tyske elbiler fra Volkswagen og BMW. Stationen indvies af transportminister Pia Olsen Dyhr.
Den nye hurtiglade-station bliver samtidig den første ladestation til elbiler, der etableres på en benzinstation i Danmark, nemlig Shells servicestation i København SV. Det sker som et led i en ny samarbejdsaftale, Clever har indgået med Shell om at tanke el hos Shell. Det skriver Clever i en pressemeddelelse.

Åbningen af den nye hurtiglade-station er startskuddet til Clevers udrulning af 50 nye hurtiglade-stationer til Combo2 i 2014. Combo2 er det stik, der er foreslået som europæisk standard til hurtigopladning af elbiler og, som de nye tyske elbilmodeller Volkswagen e-up! og BMW i3 kommer med.

Opladning, der følger bilerne
Clever har allerede et landsdækkende ladenetværk af hurtiglade-stationer, men indtil november 2013 har der kun været elbiler med CHAdeMO hurtigopladning på markedet i Danmark. Men med Volkswagen og BMW’s nye elbiler kommer der nu også elbiler med Combo-hurtigopladning. Derfor udvider Clever nu med ladestationer, der passer til disse biler.

- Clevers strategi er at følge bilen. Og derfor sørger vi selvfølgelig for, som dansk elbiloperatør, at etablere opladning til alle de elbiler, der kommer på det danske marked. Det betyder, at du som elbilist altid kan være sikker på, at der er ladestandere eller hurtiglade-stationer i vores netværk, der passer til din elbil. Elbil og opladning går hånd i hånd, og derfor er det vigtigt, at vi har en ladeinfrastruktur, der skaber tryghed, siger Lars Bording, administrerende direktør i Clever.

Minister indvier ny ladestation
Transportminister Pia Olsen Dyhr er den første til at sætte strøm til en elbil på den nye Combo hurtiglade-station på Shells servicestation på Borgmester Christiansens Gade 59 i København SV.

- Jeg synes, at det er et rigtig godt initiativ. Vi er nødt til at kigge på alternative drivmidler i transportsektoren, så vi kan blive uafhængige af olie i fremtiden. Det kræver blandt andet, at der er god infrastruktur til hurtig opladning af elbiler. Åbningen af denne nye hurtiglade-station er derfor et vigtigt skridt på vejen til at få udbredt elbiler i Danmark, siger transportministeren.

Også hos Danmarks Naturfredningsforening bakker man op om Clevers udbygning af ladenetværket:

- Elbiler har brug for særlig fokus nu og i de kommende år. De kan give os bedre energiudnyttelse, mindre lokal luftforurening, lavere CO2-udledning, mindre støj i byerne og en masse små energilagre, der kan hjælpe energisystemet. Derfor er det et stort skridt, at Shell nu åbner dørene for elbilerne på deres tankstationer, siger Christian Poll fra Danmarks Naturfredningsforening.

Clever leverer opladning og understøtter alle elbiler på det danske marked, og det vil de forsat gøre, også efter den officielle implementering af europæiske standarder.

Hurtiglade-stationerne i Clevers ladenetværk til elbiler vil fremover være både CHAdeMO og Combo 2 hurtigopladning. De nuværende hurtiglade-stationer har den japanske de-facto standard CHAdeMO og er fordelt over hele landet, og disse CHAdeMO hurtiglade-stationer vil forsat blive vedligeholdt og forblive i drift, også selvom det bliver Combo2 (CCS), der vedtages som europæisk standard.

Clever vil fra december 2013 også sætte Combo2 hurtiglade-stationer op, fordi der lanceres elbiler med Combo2 i Danmark. Indtil november 2013 har der ikke været elbiler på markedet, der kunne hurtiglade med Combo2. Der har udelukkende været CHAdeMO til hurtigopladning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079