23948sdkhjf

Der er stadig liv i solcellemarkedet

Afskaffelsen af nettomålerordningen og usikkerhed om afregningsprisen har ikke taget livet helt af markedet for små solcelleanlæg.
Det skriver Licitationen på baggrund af en opgørelse fra Energinet.dk, der det seneste kvartal har modtaget omkring 450 anmeldelser på små solcelleanlæg under seks kW, der skal kobles på el-nettet.

I 2012 modtog Energinet.dk hele 80.000 anmeldelser af tilsvarende anlæg, og alene i det sidste kvartal i 2012 modtog man 40.000 anmeldelser. Så selvom markedet for de små anlæg ikke er helt dødt, er der sammenlignet med 2012 heller ikke de store tegn på liv.

- Men markedet er ikke helt dødt. Der er fortsat en del boligejere, der er interesserede i at nedbringe deres betalte elforbrug gennem investering i et mindre solcelleanlæg også selv om afregningen er ændret fra en årsbaseret til en timebaseret model. Om det kan svare sig er en privatøkonomisk vurdering, som den enkelte husstand må foretage, siger sektionschef for Markedsdrift og kundesupport i Energinet.dk, Martin Lervad Lundø, til Licitationen.

Energinet.dk har stadig et efterslæb i forhold til at behandle alle de anmeldelser der indløb i slutningen af 2012 om afregning efter den gamle nettomålerordning. Sektionschefen forventer dog ifølge Licitationen, at man vil være igennem alle sager inden årets udgang.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078