23948sdkhjf

Frygter for Sikkerhedsstyrelsens udmelding om farlige solceller

Håndværkernes brancheorganisation frygter, at Sikkerhedsstyrelsen vil overreagere med udmelding om solceller i dag.
Sikkerhedsstyrelsen er på vej til at overreagere, når man i dag vil advare alle 87.000 ejere af solcelleanlæg.

Det mener DS Håndværk & Industri, som blandt meget andet organiserer installatørerne, som har installeret solcelleanlæg på danske tage.

DS Håndværk & Industri har sendt et uddrag af en pressemeddelelse fra Sikkerhedsstyrelsen, som endnu ikke var sendt ud til offentligheden tirsdag formiddag, og DS Håndværk & Industri hævder, at meddelelsen indeholder følgende formulering:

"Sikkerhedsstyrelsen advarer Danmarks cirka 87.000 ejere af solcelleanlæg om, at de kan have en ukorrekt type fejlstrømsafbryder ved solcelleinstallationen. Det kan betyde fare for livstruende elektrisk stød, at fejlstrømsafbryderen ikke fungerer, hvis solcelleinverteren fejler.”

En formulering, som fortørner organisationen:

- Det er en total overreaktion uden rimelig grund, når man siger til 87.000 danske solcelleejere, at de kan være i livsfare, siger Kristine Lyngbo, kommunikationschef hos DS Håndværk & Industri.

Ifølge DS Håndværk & Industri, så viser en undersøgelse, at det er under syv procent af alle installationer, hvor der overhovedet kan være en risiko. Ud af disse syv procent er det umuligt at sige, hvor mange som kan være fejlbehæftede.

- Men der er ikke noget, der er blevet farligere nu, end det var for tre dage siden, siger Kristine Lyngbo.

Sikkerhedsstyrelsen bekræfter, at man er på vej med en advarsel om fejlbehæftede el-anlæg, men styrelsen meddeler tirsdag formiddag til Energy Supply, at man slet ikke har meldt noget officielt ud endnu.

- Men når vi gør det, bliver det en noget mere nuanceret version, end den DS Håndværk & Industri giver indtryk af, meddeler Dorthe G. Rasmussen, pressechef ved Sikkerhedsstyrelsen
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11