23948sdkhjf

Slingrekurs truer solcellebranchen

Flere selskaber føler sig vildledt af myndighederne og frygter, at vi kommer til at se en række konkurser.
Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisen forudser flere solcelleselskaber en regulær konkursbølge som følge af den slingrekurs, der de seneste år har været kendetegnende for lovgivningen på solcelleområdet.

Især det faktum, at EU endnu ikke har godkendt den overgangsordning, der skal sikre statsstøtte til de projekter, der allerede var sat i gang forud for lovændringen i foråret – samt at de endelige regler for kommunernes opsætning af solceller ikke er på plads, skaber usikkerhed i branchen.

- Nogle virksomheder er allerede bukket under, og vi kommer til at se flere. Alle har nu ventet et år på afklaring. Det er helt urimeligt og har ødelagt markedet fuldstændig. Jeg vil gætte på, at så mange som 80 procent af aktørerne risikerer at bukke under, siger Jørn Bue Madsen, adm. direktør for Blue Solar og bestyrelsesmedlem i Dansk Solcelleforening, til Berlingske Business.

Ifølge avisen forventer Blue Solar-direktøren, at der i fremtiden kun vil være plads til mellem 40 og 50 selskaber på markedet. Da markedet sidste år toppede, var der flere hundrede aktører til stede.

Vildledning?
Flere solcelleselskaber har kontaktet myndighederne forud for påbegyndelsen af ikke mindst store landbaserede solcelleanlæg. De føler sig nu vildtledt af myndighederne. Det viser en aktindsigt, som Berlingske har fået. Flere af virksomhederne har således efterfølgende klaget til Klima-, Energi- og Bygningsministeriet over mangelfuld vejledning.

Men den kritik preller af på Energistyrelsen, som er den myndighed, der har vejledt solcelleselskaberne. Herfra er udmeldingen, at man er forpligtet til at svare på gældende lovs grundlag, og altså ikke kan røbe, hvilke indgreb, der er under forberedelse.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078