23948sdkhjf

Overskudsvarme giver billigere fjernvarme til Fur

En årlig besparelse på omkring 5000 kroner er, hvad fjernvarmeforbrugerne på Fur kan se frem til, når isoleringsproducenten Skamol begynder at sende overskudsvarme til øen.
Fur kraftvarmeværk og isoleringsproducenten Skamol har indgået en aftale, der betyder, at virksomhedens fabrik i Branden fremover skal forsyne limfjordsøens fjernvarmekunder med varme. Aftalen indebærer, at Skamols skal sende mellem 5800 MWh og 7500 MWh til øen, hvilket er tilstrækkeligt til at dække energiforbruget hos øens 200 husstande. Det oplyser Skamols på sin hjemmeside.

For at fabrikken i Branden kan sende sin overskudsvarme til forbrugerne på Fur, skal den via en rørledning under Fur Sund forbindes med fjernvarmenettet på Fur. Fur Kraftvarmeværk, som skal betale for denne rørledning, forventer, at den vil komme til at koste i omegnen af ni millioner kroner.

Fur kraftvarmeværk håber nu på, at de lavere priser på fjernvarme vil kunne tiltrække nye kunder til ledningsnettet, så udgiften til varme for den enkelte forbruger kan komme endnu længere ned.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094