23948sdkhjf

Biomasse-certifikater er attraktiv salgsvare i England

Danske biomassefyrede kraftværker optjener LEC-certifikater, som sælges i England.
LEC-certifikater giver skattelettelser i England. Det kan danske biomassefyrede kraftværker lukrere på, og de første kraftværker har allerede solgt certifikater til engelske virksomheder. Det skriver Energi Danmark i en pressemeddelelse.

Ekstra indtjening
Haslev Kraftvarmeværk og Masnedø Kraftvarmeværk har fået sin LEC-certificering, som er en certificering for Co2-neutral elproduktion i England. Så kraftvarmeværkerne kan nu sælge sine certifikater videre.

- For os som forsyningsselskab er det utroligt vigtigt, at vores samarbejdspartnere er opmærksomme på de muligheder, der er for at optimere vores drift og forbedre vores bundlinje. Her er LEC-certifikaterne et godt eksempel, da vi opnår en ekstra indtjening uden at skulle foretage nogen investering eller løbe nogen risiko. Vi er derfor meget glade for, at akkrediteringen er kommet i hus, og at vores Co2-neturale elproduktion nu giver en ekstra bonus, siger administrerende direktør Søren U. Mikkelsen fra Vordingborg Forsyning, der ejer Masnedø Kraftvarmeværk.

Energi Danmark administrerer
Optjeningen sker nemlig med tilbagevirkende kraft fra den dato, der ansøges. Forretningsmodellen er simpel og gavnlig for alle aktører. Energi Danmark benytter sin markedsekspertise og skaffer certificeringen i hus. Bagefter sørger Energi Danmark så for at administrere optjeningen og salget af LEC-certifikater.

- Vores erfaring med at opnå LEC-certificering til producenter af bæredygtig energi er omfattende. Vi har blandt andet også skaffet certificering til danske vindmøller og mere traditionelle kraftvarmeværker, siger Hans Jakobsen, chef for Produktion og Balance i Energi Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064