23948sdkhjf

VB Enterprise er årets Gazelle-virksomhed i Nordjylland

Mors-virksomheden, der har specialiseret sig i montageopgaver og net-tilslutning af vindmøller, strøg helt til tops ved Gazelle-kåringen i Aalborg.
VB Enterprise A/S er Nordjyllands hurtigst voksende danske virksomhed. Det stod klart, da Børsen tirsdag middag løftede sløret for de 127 virksomheder med nordjysk adresse, som nu kan kalde sig selv for Gazelle-virksomheder.

Fakta: Gazelle-virksomheder
Dagbladet Børsen har siden 1995 sat fokus på landets vækstvirksomheder under Gazelle-navnet. I år kåres gazellerne på fire konferencer over hele landet, og de udvalgte virksomheder er fundet blandt 36.673 virksomheder.

For at komme i betragtning som gazelle skal virksomheden:
• Være privat
• Have en omsætning på over 1 mio. kr. eller et bruttoresultat på over en halv mio. kr.
• Fremvise vækst i omsætning eller bruttoresultat i hvert eneste af de fire seneste regnskabsår
• Præstere mindst en fordobling af væksten over de seneste fire år

Om årets gazeller kan siges, at de:
• Kun udgør 4 procent af det samlede antal private virksomheder i Børsens undersøgelse
• For 92 procents vedkommende er ledet af ejeren
• I gennemsnit er grundlagt i 2001
• For 48 procents vedkommende har under ti ansatte
• Og i øvrigt har 229 virksomheder været kåret som gazeller mindst fem gange
Med en omsætning på cirka 100 mio. kr. og et resultat før skat på 18 mio. kr. i det nyligt offentliggjorte 2012/13-regnskab, kan VB Enterprise fremvise en imponerende vækst på 447 procent over de fire år, som Gazelle-kåringen baseres på.

Og står det til adm. direktør Villy Bruun, kan væksten fortsætter flere år endnu.

- Som vi ser prognoserne for fremtiden for vindmøllebranchen, så fortsætter den kraftige vækst mange år fremover. Så den vækst ser vi helt og holdent også på længere sigt.

Gazeller typisk med ejerledere
Det var Villy Bruun selv, der i 1981 opkøbte det elinstallationsfirma, som i dag har udviklet sig fra enmandsfirma til at være en koncern bestående af de tre selskaber, Villy Bruun A/S, VB Enterprise A/S og VB Procesteknik Aps, med en samlet arbejdsstyrke på cirka 120 ansatte.

Dermed er den nordjyske Gazelle-vinder typisk for sine vækstkollegaer, idet 92 procent af årets Gazelle-virksomheder har ejeren som samtidig leder.

Villy Bruun tilføjer, at han forventer at kunne skabe flere danske arbejdspladser i takt med, at væksten i VB Enterprise fortsætter.

Børsen fortsætter Gazelle-kåringer i Århus onsdag, før turen går til Kolding den 8. oktober og sluttes i København den 9. oktober.

Se den samlede liste over årets Gazelle-virksomheder i Nordjylland her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094