23948sdkhjf

Mikroalger gør boliger bæredygtige

Arkitekfirmaet Arup har forsynet 15 lejligheder med en bioreaktiv facade, der producerer biomasse og varme. Hør mere om det onsdag den 9. oktober på Building Green.
Her vil research leader fra Arup, Jan Wurm, fortælle mere om projektet, der blev indviet i Hamburg i april.

BIQ House (Bio Intelligent Quotient House) er et pilotprojekt, der for første gang skal vise, hvordan et byggeri kan etableres med en bioreaktiv facade. I alt er byggeriet udstyret med 200 m2 integreret photo-bioreaktor, som producerer biomasse og varme. På samme tid har systemet også en skyggende effekt, ligesom det isolerer mod både støj og kulde.

Selve facaden består af en række glaspaneler på 2,5x0,7 meter, som er placeret på bygningens sydvestlige og vestlige facade. I panelerne dyrkes mikroalger, som løbende høstes og omdannes til biomasse. Løbende vil mængden af alger i panelerne stige, og dermed vil de hjælpe på bygningens isoleringsevne.

- Brug af biokemiske processer på facaden af en bygning for at skabe skygge og energi er et virkeligt innovativt koncept. Det kan meget vel blive en bæredygtig løsning til produktion af energi i byområder, så det er herligt at se det blive testet i et autentisk scenario, siger Jan Wurm på arkitektfirmaets hjemmeside.

Udover biomassen er panelerne også designet, så de kan producerer solvarme.

Jan Wurm vil fortælle mere om projektet på Building Green onsdag den 9. oktober kl. 16.00-16.40.
Læs mere om: Arup
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109