23948sdkhjf

100 danske familier skal teste mikrokraftvarme

DTU og Dantherm er med i stort EU-projekt om mikrokraftvarme hos danske familier.
1000 familier i 12 europæiske lande skal teste mikrokraftvarmeanlæg. I Danmark skal 100 familier teste anlæggene. Det skriver ing.dk.

Hos Dantherm Power, der skal leverer testanlæg til projektet i Danmark, fortæller administrerende direktør Jesper Themsen, at det er lavtemperatur brændselsanlæg med el-effekt på 2 kW og en varmeeffekt på 3 kW.

- Anlæggene, som er en videreudvikling af de anlæg, som vi har med i det danske mikrokraftvarme-projekt, er lidt overdimensionerede i forhold til en enkelt familie. Men det giver mulighed for at spille sammen med elmarkedet og sælge strøm, siger Jesper Themsen til ing.dk.
Ved masseproduktion er målet at få prisen ned til under 100.000 kroner.

Rammebetingelser
Det er DTU, som skal lede projektet. Over de næste fem år skal alle 1000 anlæg installeres.

- Vi skal nøje overvåge effektivitet og nyttevirkning på de forskellige anlæg, som er installeret i meget forskellige typer boliger. I den danske del af projektet skal vi endvidere arbejde med udformning af rammebetingelser, der kan støtte teknologien. For eksempel om anlæggene i en startfase skal have tilskud, siger centerleder DTU Energikonverterings FCH Testcenter, Eva Ravn Nielsen, til ing.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.812