23948sdkhjf

Kæmpe Vestas-mølle skal rejses på havnen i Thyborøn

Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug har bestilt en V236-15.0 MW-vindmølle hos Vestas.

Den skal installeres på havnen i Thyborøn, oplyser Vestas i en pressemeddelelse.

- Vi er meget glade for at få installeret den nye V236-15.0 MW-mølle på en plads i Thyborøn, der byder på gode vindforhold for optimal energiproduktion. Næsten 2.800 lokale aktionærer har finansieret møllen, og vi ser frem til at vise den frem for lokale og turister, da vi forventer, at det bliver en attraktion, siger Jens Jørgen Birch, talsmand for Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug.

Nils de Baar, president for Vestas Northern af Central Europe, supplerer:

- Vi er meget glade for det effektive samarbejde med Thyborøn-Harboøre Vindmøllelaug om denne mølle, som vil hjælpe os i vores sidste verifikationskampagne, inden vi begynder serieproduktion og installation af de første offshore-projekter med V236-15.0 MW-møllen. De 264 dages godkendelsesforløb fra kommunen har været ekstremt hurtigt, mens den lokale opbakning fra borgerne i Thyborøn har været overvældende positiv. Derfor er dette et godt internationalt eksempel på, hvordan en kombination af hurtige tilladelser og lokalt engagement kan understøtte den grønne omstilling.

Vestas har allerede installeret en prototype af V236-15.0 MW-møllen i testcentret i Østerild og har modtaget ordrer på møllen til projekter i Tyskland, Polen og Holland fra 2025.

Vindmøllen til Thyborøn skal efter planen være installeret i andet kvartal 2024.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062