23948sdkhjf

Gratis fjernvarme skal imødekomme utryghed hos energipark-naboer

Galten Energipark vil tilbyde gratis fjernvarme til alle ejendomme i Høver mellem Aarhus og Silkeborg.

Ecosolar arbejder på udvikling og etablering af Galten Energipark, der skal bestå af solceller, vindmøller, et biogasanlæg samt eventuelt et PtX-anlæg.

Projektet er planlagt til at blive placeret syd for motorvejen og syd for Høver.

- Energiprojektet medfører ofte bekymring hos naboer til projekterne, hvilket vi har forståelse for. Bekymringerne udtrykkes ofte med baggrund i de forandringer, som projekterne påvirker området med. For at imødekomme denne utryghed, ønsker vi dialog om kompenserende tiltag, som kan indarbejdes i projektet, udtaler CEO i Ecosolar Henrik Mentz i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi er blevet bevidst om, at der i dag ikke er mulighed for at få fjernvarme i ejendomme i Høver. Derfor arbejder vi fra Galten Energipark på at kunne tilbyde, dels at der kommer fjernvarme til Høver og dels at betale tilslutningsafgiften.

Hos Ecosolar er man bekendt med, at der udrulles fjernvarme i andre byer i området, og Galten Energipark vil bidrage til, at det samme sker i Høver.

Ecosolar vil indkalde til et informationsmøde i Høver, hvor såvel fjernvarme som andre kompenserende tiltag vil blive drøftet.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vedvarende energi
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.535