23948sdkhjf

Enormt fejlskøn i solcellesagen

Inden hullerne i solcelleloven blev lukket, er der anmeldt så mange solcelleanlæg, at rammerne for loven bliver sprængt.
Friske tal for udbygningen af solcelleanlæg viser, at udbygningen af solceller allerede i år kan komme foruroligende tæt på 800 MW-grænsen. Det skriver Berlingske.

Tallene kommer fra Dansk Energi, og de viser et kvalificeret skøn over omfanget af større solcelleanlæg på tage, der er anmeldt til netselskaberne. Omfanget viser sig her at være betydeligt større end hidtil antaget – nemlig omkring 140 MW mod et tidligere skøn på bare 20 MW. Tallet skal lægges oven i de 490 MW som solcelleboomet for private resulterede i sidste år, samt omkring 130 MW for store solcelleanlæg på jorden.

I alt vil den samlede udbygning dermed nå op på 760 MW inden for kort tid, hvilket er langt over det skøn på 640 MW, som Klima- og Energiministeriet havde foretaget. Det politisk bestemte loft, som først skulle nås i 2020, ligger på 800 MW.

Energiminister Martin Lidegaard skriver i en mail til Berlinske, at det er usikkert, om de, der har søgt, vil benytte sig af ordningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078