23948sdkhjf

Ny Resolux-direktør forventer stor vækst trods nedgang

På trods vindmøllebranchens aktuelle udfordringer regner direktør Mads-Ole Astrupgaard med at fortsætte de tocifrede vækstrater i fynske Resolux

Vindmøllegiganter overalt i verden kæmper med vigende aktiekurser, dalende omsætning og røde bundlinjer. Men det afholder ikke fynske Resolux fra at trykke på vækstspeederen.

- Jeg ser et stort potentiale for Resolux’ ydelser, selvom vindmøllebranchen aktuelt er presset. Vi leverer lys-, elektriske- og mekaniske systemer til vindmølletårnene og naceller, pakket, så de er lige til at montere. En slags ”Ikea løsning” for vindmølleproducenterne hvor vi samler flere leverandører under et tag. Det gør processen meget effektiv og sænker vores kunders ressourceforbrug, forklarer den nye direktør i en pressemeddelelse..

Mads-Ole Astrupgaard har arbejdet internationalt med bæredygtig energi i en årrække og har indtil 2022 i syv år været formand for branchens interesseorganisation, Wind Denmark nu en del af Green Power Denmark.

Milliardomsætning i 2027

Mads-Ole Astrupgaard forventer at fortsætte de tocifrede vækstrater og at Resolux når en milliard i omsætning i 2027.

Stifter af Resolux Ole Teglgaard er helt på linje med sin nye direktør.

- Resolux står virkelig stærkt i et presset marked på grund af vores globale udsyn, vores evne til at effektivere vores kunders produktion, og fordi markedet er ved at forberede sig på vækst drevet af fornyet politisk velvilje på globalt plan, udtaler Ole Teglgaard, som indtræder i Resolux’ bestyrelse.

Grundlæggeren af Resolux er meget tilfreds, med at det lykkedes at overtale Mads-Ole Astrupgaard til at påtage sig opgaven med at realisere Resolux vækstpotentiale.

- Vi valgte Mads-Ole, fordi han er en dygtig international profil i branchen, men i høj grad også, fordi han er en mand med hjertet på rette sted og en person, som forstår den ånd, som hersker i Resolux. Med Mads-Ole får vi både en dygtig forretningsmand og en kulturbærer, konstaterer Ole Teglgaard.

Byttede båd for virksomhed

Helt bogstaveligt byttede grundlæggeren for 30 år siden i Caribien sin sejlbåd for Resolux og opbyggede den til at blive en af verdens førende leverandører af særligt lyssystemer til vindmølletårne og senere elektriske- og mekaniske systemer med globale kunder som Vestas, Siemens og General Electric.

Mads-Ole Astrupgaard glæder sig til at være med til at fortsætte væksthistorien om Resolux.

- Selvom jeg har været i vindmølleindustrien i mange år, er Resolux, virksomhedens kultur og markedsposition så interessant, at det var umuligt at sige nej til udfordringen med at fastholde og videreudvikle Resolux på det globale marked. Vi har allerede en utrolig stærk global position som netop nu skaleres yderligere i specielt USA, Indien og Tyrkiet, selvom vi er en mindre virksomhed. De muligheder skal vi være klar til at udnytte og udvikle. Både i det nuværende pressede marked og fremover, hvor vi i øvrigt snart forventer, at markedet vender, og der vil blæse nye positive vinde, udtaler Mads-Ole Astrupgaard.

Resolux blev i 2021 solgt til den amerikanske virksomhed Gexpro Services der er ejet af den amerikanske kapitalfond Luther King Capital Management.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.148