23948sdkhjf

Schneider Electric skal gøre Herlev mere grøn

110.000 m² bygninger skal energirenoveres i Herlev Kommune, hvor foreløbige analyser indikerer markante energibesparelser. Schneider Electric er valgt som partner på det omfattende projekt.
60 kommunale bygninger fordelt på 110.000 m² i Herlev Kommune kigges i løbet af det næste halve år grundigt efter i sømmene. Potentialet for energibesparelser er så stort, at de forventes at kunne finansiere renovering af de 60 bygninger og medføre en årlig besparelse på 5 mio. kr., når renoveringerne er realiseret.

Schneider Electric er valgt som samarbejdspartner på baggrund af et EU-udbud og har på forhånd analyseret syv udvalgte ejendomme – blandt andet Kildegårdskolen, Herlev Hallerne, institutioner og Herlev Rådhus. Analysen viser, at energirenoveringerne vil medføre en årlig reduktion af energiomkostningerne på 76 procent, og at kommunen i de syv ejendomme vil udlede 79 procent mindre CO2.

- Størstedelen af de danske kommuner står overfor en stor udfordring, når det gælder vedligeholdelse af kommunale bygninger. Nu tager Herlev Kommune udfordringen op og får lavet en energiplan. Herlev Kommune har opstillet nogle rammer for analysen, som muliggør, at tiltag der har en relativ lang tilbagebetalingstid som fx vinduesudskiftning, facaderenovering og vedvarende energi kan indgå i analysen. Desuden vil vi også have fokus på, at de tiltag, vi foreslår udført, har en gavnlig effekt på indeklimaet, siger Casper Højgaard, der er salgschef for Energy Solutions i Schneider Electric

Renoveringer vil finansiere sig selv
Borgmester Thomas Gyldal Petersen og Andrea Waenerlund, Vice President Buildings Business i Schneider Electric, underskrev tirsdag den 11. juni en aftale om en energianalyse af de mange kommunale bygninger. Energiaftalen indgås med henblik på senere eventuelt at indgå en egentlig ESCO-aftale, hvor Schneider Electric stiller garanti for, at kommunen opnår de planlagte energibesparelser.

Hvis besparelserne ikke nås inden for garantiperioden, skal Schneider Electric omkostningerne. Hvis der omvendt opnås større besparelser end forventet, deles summen mellem Herlev Kommune og Schneider Electric. De opnåede energibesparelser finansierer de grønne investeringer på kommunens bygninger.

Som det første ESCO-projekt i Danmark er der i udbuddet lagt op til at inkludere trafiklys. Hvis Herlev Kommunes trafiklys energirenoveres sparer kommunen ifølge Schneider Electric 59 procent på CO2-udledningen. Det betyder, at 26 lysreguleringer kan udskifte lyskilden til LED-teknologi og blive udstyret med en fotocelle, som tilpasser lysstyrken til vejr- og lysforhold. Det vil reducere energiforbruget yderligere med ca. 15 procent. Desuden vil lysene blive koblet op til intelligent styring via kontrolbokse.

- Når analysen foreligger, får vi overblik over, hvordan vi kan modernisere og opnå energibesparelser til gavn for både borgere og miljø. Forventningen til energianalysen er, at en efterfølgende energirenovering kan give økonomiske besparelser – så store, at de kan finansiere sig selv og dermed ikke belaster det kommunale budget. Den halve million, vi investerer nu, kan føre til en egentlig ESCO-aftale med renoveringer, der nedsætter CO2-forbruget og sikrer bedre indeklima på vores skoler, institutioner og i andre kommunale bygninger, siger borgmester Thomas Gyldal Petersen.

Den omfattende renovering inkluderer alt fra ventilation, varme, lyssensorer, udskiftning af vinduer, isolering samt installation af vedvarende energi som fx solceller.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109