23948sdkhjf

Steeper Energy og AAU åbner nyt bioolieanlæg i Danmark

Steeper Energy og Aalborg Universitet har indviet et nyt bioolieanlæg, som er designet til at teste råmateriale til en ny kemisk brændstofteknologi.
Den nye kemiske brændstofteknologi, kaldet HTL-teknologi Hydrofaction, kan omdanne biomasse, tørv eller brunkoks til syntetisk råolie.

Det nye Aalborg-anlæg, der er designet og opført af Steeper Energy Aps, er en mindre skalamodel af større kommercielle systemer, som vil blive bygget i de kommende år. Det nye bioolieanlæg vil være et ideelt laboratorium til at teste forskellige vedvarende råmaterialer, såsom overskydende halm fra korn eller olieholdige frø, afgrøder, palme og sukkerrørrester, gylle, skovaffald og alger samt ungt fossilt organisk materiale, såsom tørv og brunkoks.

Projektet involverer forskellige internationale industrielle og forskningspartnere som University of Alberta, Shell, Man Diesel og SAS. VIP-gæster ved åbningen inkluderede EU’s klimakommissær Connie Hedegaard, Canadas ambassadør André François Giroux og regionrådsformand samt formand for Sundhedsudvalget i Region Nordjylland, Ulla Astman.

Både Steeper Energy Aps og biomasse-programmet ved Energiteknologisk Institut vil udføre forskning ved Aalborg Universitet. Steeper har planer om at kommercialisere deres HTL-tekonologi Hydrofaction i Nordamerika igennem Steeper Energy Canada Ltd. med base i Calgary, Canada. Et tredive gange større pilotprojekt er planlagt i Alberta i begyndelsen af 2014, og en omfattende kommerciel demonstration kan være under opførelse i 2016.

- Steeper Energy er begejstrede for samarbejdet med Aalborg Universitet om at avancere en ny generation af Hydrofaction-teknologi, siger administrerende direktør for Steeper Energy Aps, Perry Toms.

- Vi håber, at dette vil være starten på, at HTL-teknologien Hydrofaction bliver en vigtig del af det alternative brændstof leveringsspektrum i både Europa og Nordamerika.

Invest in Denmark har været i tæt dialog med Steeper gennem det seneste år og har introduceret Steeper for talrige forskningspartnere, herunder Aalborg Universitet. Den danske handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, er positiv over det nye forskningsanlæg:

- Den danske regering har taget signifikante skridt for at understøtte forskning, udvikling og demonstration af nye energiteknologier, og arbejder kontinuerligt på at forbedre betingelserne for at drive forretning i Danmark. Jeg er særdeles glad for, at Steeper Energy udnytter disse muligheder og omsætter dansk forskning til kommercielle løsninger.

- Aalborg er især glade for at avancere videnskaben for bæredygtig bioolieomdannelse ved brug af biooliekemi, siger Dr. Lasse Rosendahl.

- Bioolieanlægget er et unikt privat-offentligt samarbejde mellem Aalborg Universitet, Steeper og en større gruppe af internationale aktører, som vil gøre vores fælles forskning til kommercielle applikationer i den nærmeste fremtid.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5