23948sdkhjf

Miniudbud: Efterforskning og indvinding i et afgrænset område i Nordsøen

Energistyrelsen åbner en miniudbudsrunde for interesserede olie- og gasselskaber, der frem til 15. oktober 2023 kan ansøge om tilladelse til ny olie- og gaskoncession i Nordsøen. Det udbudte område i miniudbudsrunden omfatter Elly og Luke fundene. 

Årsagen til minirunden er, at Energistyrelsen har modtaget en uopfordret ansøgning på området. 

Klima- energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) har på den baggrund besluttet, efter at have hørt Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget, om at iværksætte en miniudbudsrunde jf. undergrundslovens regler om minirunder og Nordsøaftalen af december 2020.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Nordsøfonden deltager på statens vegne i den nye koncession med en andel på 20 procent og olieselskaberne med 80 procent. 

Vilkårene for koncessionen i denne miniudbudsrunde er tilgængelige på www.ens.dk/en/miniround og på Energistyrelsens udbudsportal Ethics. Ansøgninger indsendes via Ethics.

Udbudsmaterialet beskriver de vilkår, der vil gælde for tilladelsen samt kriterier for udvælgelse. Tildeling af koncession besluttes ud fra kriterier som teknisk og finansiel kapacitet, hvilket arbejdsprogram ansøger tilbyder at udføre samt tidsrammen for dette. 

Hvis der er tilstrækkelig teknisk og finansiel kapacitet tilstede, vil kriterierne for at udvælge, hvem koncessionen tildeles, vælges ud fra kvaliteten af det tilbudte arbejdsprogram samt tidsrammen for dette.

Udbuddet er offentliggjort i Statstidende og i EU-Tidende samt på Energistyrelsens hjemmeside og på udbudsportalen.

Elly-Luke fundene

  • Elly-Luke området er beliggende i blokkene 5504/6 og 5504/10 HP/HT felt (reservoiret er under højt tryk og temperatur).
  • Primært gas og mindre andel kondensat.
  • Energistyrelsens middelestimat for gasvolumen er 5,2 mia. m3

Kilde: Energistyrelsen

Se nøgletal for:
Læs mere om: olie gas
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.537