23948sdkhjf

Lokale partier ønsker solceller på kommunale tage

Fire borgerlige partier i Kolding Kommune vil have undersøgt muligheden for, at der sættes solceller op på kommunens tage, så kommunen selv kan bidrage til mere grøn energi.

Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance i Kolding Kommune har bedt borgmesteren om at sætte et punktet på dagsordenen til næste møde i økonomiudvalget efter sommerferien.

Det skriver JydskeVestkysten.

I dag kan kommunen ikke bare sætte solceller op på egne bygninger, men der skal etableres et selskab, som kommunen ejer, der kan opstille solcellerne.

Gruppeformand for Venstre i Kolding Kommune Jakob Ville understreger, at det først skal undersøges, om det kan betale sig for kommunen at stifte et selskab og sætte solceller op.

- Vi har rigtig mange tage i kommunen, og det vil være fint, hvis vi kan gå foran med et godt eksempel på dette område. Solcellerne skal selvfølgelig kun sættes op der, hvor det giver mening, og hvor de ikke generer naboerne med genskin. Desuden skal det være rentabelt, siger Jakob Ville til JydskeVestkysten.

Han foreslår at kigge mod Aarhus, hvor man tidligere i år har har sat gang i samme arbejde for at få solceller på kommunale tage.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11