23948sdkhjf

Gigantisk areal i Chile udpeget til vedvarende energi

Et areal på over 58.000 fodboldbaner er i det nordlige Chile blevet identificeret som velegnet til projekter inden for vedvarende energi.
CCIRA (Sammenslutning for Innovation og Konkurrencedygtighed i Atacama-Regionen) har for nylig offentliggjort et studie, der kortlægger 29.000 hektar land i Atacama-regionen i det nordlige Chile til projekter for vedvarende energi.

Undersøgelsen inkluderer tekniske, geografiske og lovmæssige parametre, og mulighed for at tilslutte eventuelle nye anlæg til det eksisterende forsyningsnet. Det er første gang, at en regional offentlig institution i Chile leder denne slags kortlægning for at tiltrække investeringer til energisektoren.

Ifølge studiet er der kortlagt 20.000 hektar til at udvikle solenergi-projekter, som kan ende med at bidrage til en udvidet kapacitet på 10.000 megawatt. Derudover har man kortlagt 9.000 hektar til vindkraft-projekter. De 29.000 hektar svarer til cirka 58.000 fodboldbaner.

Ifølge Gerardo Canales, projektleder for Center for Vedvarende Energi, er der ingen tekniske eller lovmæssige forhindringer for virksomheder, som er interesseret i at tage fat på projekter af den type.

Kilde: Udenrigsministeriet

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109