23948sdkhjf

Børn, unge og gravide sikres stabilt indeklima på Mary Elizabeths nye hospital

Hofor har indgået den største fjernkøling-aftale til dato

Når Rigshospitalets kommende hospital for børn, unge og gravide, Mary Elizabeths Hospital, åbner stuerne for de første patienter i 2026, bliver det med fjernkøling fra Hofor. 

I alt skal der leveres 4.225 kW fjernkøling til det kommende hospital, og det bliver dermed den største kontrakt, Hofor har indgået om levering af fjernkøling.

- Det er klart, at det kommende hospital er en fjernkølingskunde af en helt særlig kaliber. Et anlægsprojekt, der vil gøre en forskel for de indlagte patienter. Vi ser frem til at sikre et stabilt indeklima til både patienter, personale og alt det højteknologiske udstyr, der rykker ind på det kommende hospital, siger Jakob Thanning, områdechef for Kundeløsninger og Fjernkøling hos Hofor i en pressemeddelelse. 

Fjernkøling med vokseværk

Region Hovedstaden er bygherre på det kommende Mary Elizabeths Hospital, der skal huse både børn og unge samt gravide. Udover sengepladser vil bygningen rumme operationsstuer, ambulatorier og andre medicinske enheder. 

Hofor skal altså levere køling til hele det 60.000 kvadratmeter store børne- og ungehospital. 

Leverancen af køling til det kommende hospital og de mange kvadratmeter er en væsentlig milepæl for Hofors fjernkølingsambitioner. 

Målet er at udbygge fjernkølingsnettet i takt med, at byen både udvikler og udvider sig.

- Vi er ganske ambitiøse på fjernkølingens vegne. Vi vil rigtig gerne være med til at bidrage yderligere til, at byens CO2-aftryk mindskes. Her er fjernkøling blot én af de mange løsninger, som Hofor i fællesskab med kunder og byudviklingen kan bidrage positivt til, siger Jakob Thanning.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.715