23948sdkhjf

EU-chef: Afhængighed af energiimport er ekstremt bekymrende

Europa vil i fremtiden blive endnu mere afhængig af energiimport, og det er en af hovedudfordringerne for EU i en økonomisk svær tid med tårnhøje energipriser.
Stigende energipriser, en stigende afhængighed af import og dyre problemer med bæredygtighed er nogle af de største udfordringer, som EU står overfor.

Det kom frem på DI Energis internationale konference, som blev afholdt onsdag under titlen ”EU Towards a Green Economy”.

Afhængigheden tiltager
Her udtrykte Hans van Steen, der er afdelingschef i EU-Kommissionens Direktorat for Energi, især bekymring for afhængigheden.

- Hvis vi kigger på forsyningssikkerheden, står vi over for nogle kæmpe udfordringer, for importafhængigheden i Europa som helhed tiltager og vil fortsætte med at stige frem mod 2030. I Danmark er det ikke så stort et problem, da jeg mener, at Danmark er det eneste medlem af EU, som eksporterer grøn energi. Men generelt i EU er det ekstremt bekymrende, at vores afhængighed vil stige og fortsætte med det i mange år fremover, siger Hans van Steen.

Det billige Amerika
En anden stor bekymring, som blev fremlagt på konferencen, var konkurrenceevnen hos EU i forhold til USA.

- Når man ser på energi- og elpriserne i Europa, er tendensen ikke særlig positiv, hvis man sammenligner med USA, hvor energipriserne er faldende. Priserne for naturgas er fire gange lavere end i USA end i Europa, og det er noget, som påvirker industriens konkurrenceevne enormt, siger Hans van Steen.

Han understregede på konferencen vigtigheden af hurtigst muligt at få en aftale på plads om EU’s 2030-planer på klima- og energiområdet.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126