23948sdkhjf

Solcellepark til 75 millioner på standby

Forringelse af støtten til jordbaserede solcelleanlæg sætter en stopper for lollandsk projekt på 13 store solcelleanlæg. Direktør i European Energy råber om hjælp til en overgangsordning.
European Energy har sammen med Lollands kommune arbejdet på at realisere en solcellepark, der skulle forsyne en stor del af Nakskov med grøn energi. Men projektet, som består af 13 solcelleanlæg på i alt 5 MW og til en samlet værdi af 75 millioner kroner, hænger nu i en meget tynd tråd. Det skriver Ingeniøren.

Den kedelige udvikling er en konsekvens af regeringens nye tillægsbestemmelse til solcelleloven, der med tilbagevirkende kraft skal forringe støtten til jordbaserede solcelleanlæg markant.

I et brev til Folketinget opfordrer European Energy-direktør, Knud-Erik Andersen, politikerne til at gennemføre en overgangsordning, så de virksomheder der allerede er kommet langt med jordbaserede solcelleparker kan få lov til at blive på den gamle ordning.

- Det er således European Energys håb og forventning, at virksomheden vil få tilladelse til at færdiggøre det planlagte projekt i 2013 med den nuværende afregning på 130 øre/kWh de første 10 år. En afregning på 60 øre/kWh, som det foreslås i L199, vil på ingen måde gøre det muligt at færdiggøre projekterne, hvorefter det eneste alternativ er en nedlukning og afskrivning af de investerede midler, skriver direktøren i sin henvendelse.

European Energy er pt. så langt i sit projekt, at man har købt erhvervsarealer af kommunnen for fire millioner kroner og derudover optaget lån til finansiering. Man har også fået ansat det antal medarbejdere, som efter planen skulle være med til at realisere projektet.

Direktøren er især utilfreds med udfaldet, da projektet har foregået i nært samarbejde med Lollands Kommune og både Energistyrelsen og Energinet.dk løbende har været konsulteret for at sikre, at de gældende regler blev fulgt.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093