23948sdkhjf

Det mener industrien om vækstplanen

Læs kommentarerne til den netop indgåede aftale om Vækstplan DK fra to af Danmarks mest toneangivende brancheorganisationer.
Regeringen indgik onsdag aften aftale om anden del af den såkaldte Vækstplan DK, som investerer op mod 75 mia. kr. i en periode frem til 2020 på at skabe stærkere virksomheder og flere arbejdspladser.

Vækstplanen bliver modtaget overvejende positivt af de fleste aktører i branchen.

Læs mere om aftalen her.

DI: Vækstplan vender skuden
- Det er en vigtig dag for danske virksomheder – og for alle danskere. For det er i alles interesse, at vi vinder ordrer og arbejdspladser hjem til Danmark. Vækstplanen er med til at genskabe tilliden til, at det kan være en god forretning at drive virksomhed i Danmark, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

Aftalen følger de to helt centrale spor, som DI har efterlyst: Ét spor, der styrker virksomhedernes konkurrenceevne ved at sænke de mest skadelige skatter og afgifter. Og et andet spor, som gør Danmark til et langt mere attraktivt land at investere i - med en lavere selskabsskat, der kan konkurrere med vores nabolande.

- Med vækstplanen tager et bredt flertal i Folketinget ansvar og gennemfører et helt nødvendigt kursskifte for Danmark, hvor politikerne retter fokus mod den private sektor. Nu styrker vi grundlaget for varige, private arbejdspladser, mens vi holder igen på de offentlige udgifter, siger DI’s adm. direktør. / Læs mere her.

Dansk Erhverv: Historisk god aftale
- Vækstplanens anden del er en flot opfølgning på aftalen fra forleden og fuldender en nærmest historisk god aftale for erhvervslivet. Politikerne har med vækstplanen sendt et meget vigtigt signal om, at fremtidens vækst og beskæftigelse skal komme fra det private erhvervsliv, og det er vi både enige i og meget tilfredse med, siger administrerende direktør i Dansk Erhverv Jens Klarskov.

Han er særlig glad for sænkelsen af selskabsskatten og de øgede kredittider for virksomhedernes indbetaling af moms, som både vil gøre en positiv forskel på kort og lang sigt og er bakket op af et bredt flertal i Folketinget bestående af Regeringen, Venstre, De Konservative samt Liberal Alliance.

- På den korte bane vil de forlængede kredittider for virksomhedernes momsindbetaling styrke likviditeten i de mange virksomheder, som har oplevet ringere vilkår for lån i banken de seneste år. På den lidt længere bane er sænkelsen af selskabsskatten blandt de vigtigste parametre, når vi skal styrke muligheden for at tiltrække udenlandske virksomheder eller investeringer til Danmark, og derfor mener vi, at begge initiativer er godt for både beskæftigelse og danske virksomheders konkurrenceevne, siger Jens Klarskov. / Læs mere her.

Fakta: Det siger ministrene
- Med aftalen bliver virksomhederne stærkere, så de har musklerne til at trække igennem, når opsvinget kommer, og det betyder, at flere danskere får et arbejde at stå op til. Det er det, vores land har brug for, siger finansminister Bjarne Corydon.

- Med dagens aftale har vi taget et væsentligt skridt mod at sikre øget vækst og beskæftigelse i Danmark. Vi har lyttet til erhvervslivets ønsker og på afgørende punkter styrket danske virksomheders muligheder, så vi kan genvinde de tusindvis af private job, vi tabte under krisen. Et resultat, der vil styrke vores samfund og være til gavn for os alle, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

- Jeg er glad for, at vi nu har indgået en aftale, der gennem offentlige investeringer skaber arbejdspladser her og nu, og samtidig gør det mere attraktivt at investere i Danmark til gavn for væksten, når vi kigger længere ud i fremtiden. Danmarks vej ud af krisen handler også om arbejdsstyrkens kvalifikationer. Derfor giver vi et løft til de faglærte og ufaglærte, som får mulighed for at efteruddanne sig og dermed komme arbejdsmarkedet nærmere. Det er jeg særligt tilfreds med, siger skatteminister Holger K. Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094