23948sdkhjf

Floating Power Plant med i EU-projekter

Det danske bølgekraftprojekt henter nu 2 mio. kr. ved at deltage i to EU-projekter.
Ifølge Zealanddenmark.eu er Floating Power Plant dels blevet en del af projektet H2Ocean og dels projektet Aquagen

H2Ocean er et projekt med deltagelse af 16 partnere fra Frankrig, Storbritannien, Spanien, Tyskland og Danmark. Formålet med projektet er at designe energiløsninger baseret på vind- og vandkraft og blandt andet lagre strømmen som brint.

Floating Power Plant har skudt 1,76 mio. kr. i dette projekt, hvoraf de 1,35 mio. kr. kommer fra EU.

- De har nogle vilde ideer, og det er jo meget interessant for os at se, om vi kan kombinere det med vores forretningsplan, siger direktør for Floating Power Plant, Anders Køhler, til Zealanddenmark.eu.

Udfordring at omdanne bølger til strøm
Aquagen-projektet omhandler udviklingen af en ny teknologi til omdannelse af bølgekraft til elektricitet. Udover Floating Power Plant deltager britiske BHR Group som projektleder, portugisiske Norsistemas, det nationale tekniske universitet i Grækenland, University of Minho fra Portugal samt Checkmate Flexible Engineering og Cranfield University begge fra Storbritannien.

Floating Power Plant skal fungere som testplatform for teknologien og får derfor 577.500 kr. til formålet fra EU.

- I vores branche er en af de store udfordringer at omdanne bevægelsen i vandet til strøm. Med bølgekraft arbejder du med nogle meget høje momenter, der kan være svære at styre, siger Anders Køhler.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187