23948sdkhjf

Verdens største havmøllepark er nu endeligt opført

175 vindmøller er nu sluttet til elnettet, og dermed kan den 630 megawatt store havmøllepark, London Array, nu producere strøm svarende til ca. en halv million husstandes årlige forbrug.
Den sidste af de i alt 175 møller blev installeret i december 2012. Siden da har partnerne bag opførelsen arbejdet med at idriftsætte alle 175 styk 3,6 megawatt vindmøller fra Siemens.

- Dette er den sidste vigtige milepæl i anlægsfasen og kulminationen på mere end to års anlægsarbejde, der begyndte i marts 2011 med installationen af det første fundament, siger projektdirektør Richard Rigg og fortsætter:

- Det har været en kompliceret proces, men jeg glæder mig over, at idriftsættelse af vindmølleparken nu er afsluttet til tiden på trods af det til tider hårde vejrlig.

Projektet er nu overdraget til drift- og vedligeholdelsesteamet, der fremover vil arbejde for at møllerne producerer mest mulig energi.

- DONG Energy er opsat på at reducere prisen på energi fra møller på havet. Her vil de erfaringer, vi har gjort med at opføre verdens største havmøllepark, sammen med vores fortsatte fokus på innovation, være et godt fundament i det videre arbejde, siger Benj Sykes, der er chef for DONG Energy’s britiske vindforretning.

London Array, der spreder sig over ca. 90 km2 er opført omkring 20 kilometer fra kysten ud for Kent og Essex øst for London.

DONG Energy ejer 50 procent af parken, hvor E.ON ejer 30 procent og Masdar har en andel på 20 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11