23948sdkhjf

Bedre indpasning af biogasanlæg i landskabet

En ny udstilling sætter fokus på, hvordan fremtidige biogasanlæg kan indpasses i kulturlandskabet.
Biogas vurderes at være en væsentlig brik i fremtidens energiforsyning, og i de kommende år vil vi derfor se adskillige nye anlæg skyde op i Danmark. Men hvordan tænker man anlæg, arkitektur og landskab sammen i en helhed?

Svaret forsøger Cowi, Gottlieb Paludan Architects, Tankestreg Arkitekter og Naturstyrelsen nu at komme med et bud på. Det sker på en udstilling på Dansk Arkitektur Center i København fra den 15. april. Det skriver Cowi på sin hjemmeside.

Her har de fire projektdeltagere taget udgangs punkt i syv konkrete projekter; Køng-Lundby Biogas, BioCenter Gudenåen, Bionaturgas Korskro, Horsens Biogas, Thy Øko-Energi, Videbæk Biogas samt første etape af decentral biogasnetvæk i Ringkøbing-Skjern. For hvert af de syv projekter er der udarbejdet et forslag til, hvordan de kan udformes og indpasses i landskabet

Projektet er et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Realdania, og formålet har været at udvikle viden om og metoder til sikring af arkitektoniske og landskabelige kvaliteter ved planlægning og placering af biogasanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11