23948sdkhjf

Husstandsvindmøller bliver de nye solceller

Et nyt lovforslag, der skal sikre bedre afregningspriser, kan betyde et boom i salget af husstandsvindmøller.
Lovforslaget lægger op til en pris på 2,50 kr. pr. kWh for overskudsstrøm produceret på husstandsvindmøller uanset størrelsen på møllen. Hidtil har ejerne af husstandsvindmøller kun kunnet indkassere 60 øre pr. kWh for den strøm, en mølle på over 6 kW har produceret. Det skriver Bolius.dk.

Dermed bliver incitamentet med ét større for at anskaffe en husstandsvindmølle. Anskaffelsesprisen på en 6 kw-mølle ligger typisk på 300.000 kr., og derfor har mange købere hidtil valgt et solcelleanlæg, der kan anskaffes til 60.000-120.000 kr.

- Lovforslaget forbedrer økonomien og gør det især fordelagtigt at have en stor vindmølle på 11 eller 25 kW. For med de nye afregningsregler er det en bedre idé at stille en 25 kW op frem for en 6 kW. For selv om du har et strømforbrug i husstanden, der godt kan blive dækket af en mindre mølle, så er det da en bedre forretning at have en større mølle, fordi man får så god en pris for den strøm, man ikke selv bruger, siger Jørn Larsen, økonomirådgiver i Danmarks Vindmølleforening, til Bolius.dk.

Alle partier bortset fra Liberal Alliance står bag det nye lovforslag.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095