23948sdkhjf

Nyt vindmølletestcenter i Thy

Brancheforeningen for Husstandsvindmøller ønsker at opføre et testcenter for husstandsvindmøller
Testcentret skal efter planen drives sammen med Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi.

Etableringsomkostningerne for det nye testcenter er på 14,4 mio. kr. Efter planen vil statens andel af omkostningerne være 50 procent. Derudover skal Vækstforum påtage sig 10 procent af udgifterne og Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi de resterende 40 procent.

Pengene skal blandt andet bruges til at opføre et fælles kontorhus og opbevaringsplads samt etablere seks sættepladser, der vil gøre det muligt at teste seks vindmøller samtidig.

En perfekt kombination
Ideen om testcentret og dets planlagte placering på Røjensø Odde betegnes som perfekt i forhold til Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi.

- Her på Folkecenteret kan vi teste møllernes egenskaber i turbulente vindforhold, mens vi på Røjensø Odde kan teste møllerne i de ekstreme vindforhold, siger Jane Kruse fra Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi til Nordjyske.

Politisk interesse
I lokalplanen er området, som er udset til at huse testcentret, allerede udlagt til formålet.

Landspolitisk er der også interesse i projektet, blandt andet fra Dansk Folkepartis Ib Poulsen.

- Generelt var partierne meget positive overfor projektet. De kunne jo godt se, at der mangler de fysiske rammer for at teste de små møller af, siger formand for Brancheforeningen for Husstandsvindmøller, Morten V. Petersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095