23948sdkhjf

Flagermus stopper kæmpemøller

EU-direktiv freder flagermusene ved Finderup. Det betyder, at fem vindmøller ved byen må stå stille på bestemte dage
En vurdering af hvilken påvirkning de fem planlagte kæmpevindmøller, som når op i 125 meters højde, har på miljøet ligger til grund for det potentielle møllestop.

Flagermus kan kollidere med møllevinger
Miljøundersøgelsen foretaget af COWI viser, at flagermus kan risikere at støde ind i drejende møllevinger på varme og vindstille sommeraftener. Dermed påvirkes deres mulighed for at finde føde og yngle, og det tillader EU’s habitatsdirektiv ikke.

Miljøundersøgelsen har også set på dyr som markfirben, odder, frøer og vandsalamandere. De nye møller udsætter dog ikke dem for fare.

- Heller ikke ejeren af en frødam i området, som har gjort indsigelse mod vindmøllerne, behøver at bekymre sig for sine frøers ve og vel, beroliger Bo Schøler fra Eurowind Energy overfor Nordjyske.

Har ringe betydning for produktionen
Det er vinden, som i perioden fra d. 1. april til 15. maj og fra 15. juli til 15. september, bestemmer, om møllevingerne skal standses eller ej.

- Derfor skal møllerne i visse perioder af året stoppes i skumringen og om natten, når det blæser mindre end seks meter i sekundet, forklarer projektleder Bo Schøler.

Restriktionerne ventes at medføre et begrænset produktionstab på en til to procent pr år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157