23948sdkhjf

HÅB i Århus Bugt

Selskabet bag havvindmølleprojektet i Århus Bugt, Havvind Århus Bugt, blev formelt stiftet d. 3. november
Bag HÅB står de fem elselskaber omkring Århus Bugt − Brabrand Elselskab, Galten Elværk, NRGi, Viby Elværk og Østjysk Energi – samt Vindmøllelaug Århus Bugt. Direktør, bestyrelsesformand og næstformand i HÅB A/S bliver henholdsvis Hans Bjerregaard, Søren Egge Rasmussen og Lars Broni.

Tager fat i det praktiske arbejde med placering af havmøllerne
Med stiftelsen af HÅB tages der fat på den reelle og lidt mere praktiske del af havvindmølleprojektet i Århus Bugt. Konkret drejer det sig om placering af 20 styk 3-6 MW vindmøller i området syd for det udpegede Natura 2000-område nordvest for Samsø.

− Med stiftelsen af HÅB har vi sat et stærkt hold, der kan være med til at sikre opførelsen af en ny havvindmøllepark i Århus Bugt. Et projekt som kan sikre ren energi til mere end 100.000 østjyske husstande. Nu er vi klar til næste skridt, som er yderligere undersøgelser, før det egentlige projekt kan påbegyndes, siger Hans Bjerregaard.

Vigtigt for vind-visonerne i Århus
Med 20 nye havvindmøller i Århus Bugten vil der blive taget et vigtigt skridt i retning af at fastholde visionen om Århus som Verdens Vindhovedstad.

− Der er ingen tvivl om, at flere havvindmøller er en vigtig faktor for vores fælles kamp for at sikre fremtidens klima og forsyningssikkerheden. Og samtidig vil mere vindmøllestrøm styret i et intelligent elsystem blive en afgørende del af fremtidens energiforsyning. Derfor er det glædeligt, at vi i dag kan præsentere dette unikke samarbejde mellem fem elselskaber og et vindmøllelaug, siger Søren Egge Rasmussen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078