23948sdkhjf

Ny vindmølletype med rotorer i stedet for vinger

En ny vindmølletype til store erhvervsbygninger er udstyret med vind-rotorer i stedet for vinger.
Virksomheden EdgeFlow er ved at udvikle en vindmølle til montering på store erhvervsbygninger, hvor den vil udnytte den opadgående vind og producere ca. 60.000 KWh på årsbasis, skriver Randers Amts Avis.

36 meter bred og tre meter høj
EdgeFlow med base i København har indledt et samarbejde med ES Smede- og Maskinservice i Voldby ved Grenaa. Sammen står de to for udviklingen af de vindrotorer, der skal dreje rundt i konstruktionen i stedet for vinger.

Edgeflow-møllen vil i sin færdige udgave være 36 meter bred og tre meter høj. Den består af 3 rotorer på hver 12 m, der monteres på en tagkant af en stor bygningskrop i forlængelse af hinanden. De tre rotorer er indbyrdes forbundne og roterer sammen. Rotorernes diameter er 2.2 m.

Møllen testes i Kalundborg
Idé-manden bag Edgeflow-vindmøllen er den kun 25-årige civilingeniør Jakob Andersen, der i sommeren 2009 stiftede EdgeFlow for i samarbejde med PLH Arkitekter at deltage i COP15 med projektet. Så langt kom møllen dog aldrig, da den første test af projektet ikke forløb som planlagt.

Rotoren kunne ikke klare max-rotationen og faldt fra hinanden. Det tegner dog bedre for 2. generation af møllen, der i øjeblikket testes i Kalundborg, hvortil rotoren blev fragtet i torsdag.

I testopstillingen i Kalundborg Havn er det dog kun den midterste rotor, der testes.

Hvorfor ES Smede & Maskinservice
At Jakob Andersen valgte ES Smede- & Maskinservice som samarbejdspartner på projektet var nærmest et tilfælde.

- De aluminiums-profiler, som bruges til EdgeFlow-møllen, har vi fået lavet hos Sapa Profiler i Grenaa. Under et af mine besøg på virksomheden spurgte jeg, om ikke de kendte nogle kreativt tænkende mennesker, der kunne hjælpe med udviklingen af en prototype. Svaret faldt med det samme: Du skal da ud til Olaf Wulff i Voldby. Og det gjorde jeg så, fortæller Jakob Andersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063