23948sdkhjf

Kapitalindsprøjtning til dansk elbil-projekt

Med en ny kapitalindsprøjtning kan iværksættervirksomheden ECOmove fortætte udviklingen af en konkurrencedygtig og attraktiv elbil. Der er en prototype på vej.
Iværksættervirksomheden ECOmove, som Østjysk Innovation A/S og Energi Horsens har investeret i, har opnået så gode udviklingsresultater, at investorerne nu udvider virksomhedens kapitalgrundlag

Dermed kan den Horsens-baserede iværksætter-virksomhed fortsætte arbejdet med udviklingen af Danmarks første konkurrencedygtige og attraktive elbil.

Iværksættervirksomheden ECOmove, som har hovedsæde i Horsens, har nået en vigtig milepæl i virksomhedens historie. Vækst-iværksættervirksomheden får nu og efter en succesfuld start tilført yderligere kapital fra investorerne, dvs. Østjysk Innovation A/S og Energi Horsens.

Kapitaludvidelsen sker helt efter den plan, som blev lagt for projektet inden første investeringsrunde. Om baggrunden siger bestyrelsesformand i Energi Horsens, Ulrik Kragh:

- Som investor tror vi så meget på det her projekt, at vi er klar til en ny investeringsrunde. Der er tale om udviklingen af den første danske mærkevare-elbil - en unik løsning, hvor vi ser gode muligheder for at kombinere bæredygtighed med vækst i området.

Prototype på vej
Det særlige ved ECOmove-bilen er, at den fra begyndelsen er tænkt og udviklet som en elbil og ikke som en benzinbil, der er bygget om til eldrift. Det gør en stor forskel, da vægten i elbiler har stor betydning for bl.a. rækkevidden, altså hvor langt den kan køre, og hvor energieffektiv den er. Bilen er desuden bygget af materialer, der er genanvendelige, og er fleksibel i design og indretning, dvs. den kan tilpasses kundens ønsker.

Indtil videre kan ECOmove endnu kun fremvise en syns- og funktionsmodel af bilen, men i nærmeste fremtid er den første prototype klar til at rulle ud på landevejene. Der er allerede indgået aftaler med kunder, som er interesserede i bilen.

Hos ECOmove er de naturligvis tilfredse med at have indfriet første del af projektets målsætning.

- Kapitaludvidelsen viser, at vores investorer fortsat tror på vores projekt, og at der er grundlag for at arbejde videre med udviklingen af vores elbil. Målet med den nye og fleksible elbil er at trænge ind på det professionelle marked og blive leverandør til offentlige kunder og erhvervskunder. Det er her, vi oplever, at efterspørgslen er størst, siger Mogens Løkke, direktør hos ECOmove.

Flytning til Horsens
ECOmove har indtil videre haft værksted og laboratorium i Laven ved Ry og et kontor i væksthuset Vitus Bering Innovation Park i Horsens. Men i midten af september samles alle aktiviteter i Horsens. ECOmove har lejet sig ind i VIA's lokaler og kommer dermed endnu tættere på uddannelsesmiljøet i Horsens.

- Vi forventer at blive endnu mere effektive med flytningen til Horsens, fordi vi her får nogle supergode rammer til at udvikle og producere vores elbil, siger Mogens Løkke.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078