23948sdkhjf

Overskydende dansk vindmøllestrøm skal sendes til England

Vattenfalls danske chef vil sende den overskydende danske vindmøllestrøm til England. Energinet.dk afviser muligheden.
Det er Bjarne Korshøj, Vattenfall Danmark, der mener, at Danmark bør etablere et elkabel direkte fra den jyske vestkyst til det britiske marked, mens Energinet.dk ifølge Vattenfall afviser, at der skulle foreligge grundlag for en sådan udbygning af det danske elnet. Det skriver dagbladet Børsen.

- Forbindelserne til udlandet er ikke optimale. Vi har begrænsede muligheder for at eksportere vores varer, elektriciteten, til andre lande, og derfor mener jeg, at det ville være en oplagt idé at lægge et kabel mellem England og Danmark, siger Bjarne Korshøj.

England står over for en enorm udbygning af landets energiforsyning, og derfor vil England være et oplagt land at eksportere til, mener Vattenfall.

Eksport giver mere vedvarende energi i Danmark
Bjarne Korshøjs argument, for en etablering af kablet til England og dermed mere eksport af den danske strøm, er, at man kunne opsætte langt flere danske vindmøller, såfremt mere eksport blev en reel mulighed.

Anders Eldrup, Dong Energy, bakker op om konkurrentens idé.

- Jeg bakker kraftigt op omkring flere kabler til udlandet. Det vil skabe grundlag for en større udbygning af vindkraft i Danmark, siger Anders Eldrup, der frygter, at udbygningen af vindkraft i Danmark blokeres, såfremt man ikke øger forbindelserne til andre lande.

Situationen hos Energinet.dk
Adm. direktør Peter Ø. Andreasen fra Energinet.dk fortæller til Børsen, at man i øjeblikket arbejder på at udbygge elnettet til udlandet, bare ikke England.

Han forklarer, at Energinet.dk altid afvejer om der ved en kabelføring til udlandet vil forekomme fordele for producenterne af strøm eller for forbrugerne af strøm.

- Der vil være store fordele for elproducenterne ved at kable Danmark og England, siger han og forklarer, at priserne på el i England er højere end i Danmark, og derved vil producenterne tjene mere, mens kablingen med et dyrere marked vil presse prisen på el op i Danmark, hvilket i sidste ende går ud over forbrugerne.

Energinet.dk arbejder i øjeblikket på mulige kabelføringer til Norge, Holland og Tyskland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156