23948sdkhjf

ABB anlægger Finlands største solcelleanlæg

På taget af ABBs frekvensomformer-fabrik i Finland finder man Finlands største solcelleanlæg på 181 kW. Anlægget skal bruges som testanlæg for fabrikkens omformere.
Strømmen, der produceres på taget af fabrikken i Helsingfors i Finland, skal anvendes til at oplade batterierne til fabrikkens eldrevne gaffeltrucks. Eventuel overskudsstrøm skal anvendes andre steder på fabrikken.

ABB har selv leveret 4 kW og 8 kW omformere og en enkelt 120 kW omformer til det 1200 m2 store anlæg.

Tester egne omformere i omskifteligt vejr
Placeringen af anlægget på taget af fabrikken har to formål. For det første betyder det, at anlægget ikke optager unødig plads på de omkringliggende marker. Samtidig skal solcelleanlægget bidrage med værdifuld viden om, hvorledes solcelleanlæg fungerer i det nordiske klima, der præges af koldt vejr, få solskinstimer og langsom overgang mellem dag og nat.

- Vi har et globalt ansvar for udvikling, produktion og markedsføringen af vore egne omformere og derfor skal solcelleanlægget fungere som testanlæg for vores omformere – i al slags vejr, siger Jyrki Leppänen, markedschef for ABBs omformere til solcelleanlæg.

Projektet har kostet rundt regnet 500.000 euro og er delvist finansieret af Finlands Arbejds- og Erhvervsdepardements investeringsfond inden for projekter til vedvarende energi.
Læs mere om: ABB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094