23948sdkhjf

Opfindere af strømlager klar til næste fase

De to alsiske projektmagere, der har succes med opmagasinering af strøm af vedvarende energi, er nu klar til at rejse kapital til næste fase af projektet.
Asger Gramkow og Jan Olsen har netop gennemført første fase af deres projekt og kan, efter en test-periode på godt et år, afsløre, at opmagasinering af elektricitet lavet på vedvarende energi er muligt. Dermed er de to nu klar til næste fase, skriver JydskeVestkysten.

- Vi skal bruge fire til seks millioner kroner for at gennemføre næste fase, siger Asger Gramkow.

Næste fase er en etablering af protypen af anlægget i en lergrav, og pengene her til regner han og kollegaen Jan Olsen at søge fra deres fælles selskab GODevelopment hos Energinet.dk, der støttede projektets første fase.

Projektet i en vandballon
Det succesfulde projekt går kort og godt ud på, at man har opmagasineret energien fra f.eks. vindmøller i vand i en ballon – to sammensyede membraner – som ligger under enorme mængder jord. Når man skal bruge energien åbner man for vandet, der under jordens tryk, ledes gennem en elproducerende turbine.

- Effekten er lige så høj som i et af de pumpelagre, der gennem årtier har vist deres brugbarhed i lande med bjerge, forklarer Jan Olsen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078