23948sdkhjf

El-net bremser opstilling af 140 vindmøller

Ringkøbing-Skjern Kommunes ambitiøse vindmølleplan om opstilling af 140-160 nye møller sættes på standby i tre-fire år. El-nettet i kommunen er nemlig allerede fyldt op.
Når en vindmøllepark vest for Hemmet er rejst, så vil det være de sidste vindmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune i meget lang tid.

Elnettet i kommunen kan nemlig ikke aftage strøm fra flere vindmøller, skriver dagbladet Holstebro-Struer.

En udbygning med150 kilovolt nødvendig
Kommunens vindmølleplan indebærer opstilling af 140-160 nye møller, men for at det kan lade sig gøre, så er en udbygning af elnettet med en 150 kilovolt-station nødvendig.

Derfor sættes vindmølleplanen nu ufrivilligt på stand-by .

- At få det projekt igennem hele godkendelses- og planprocessen tager tre-fire år, oplyser direktør Poul Thomsen, Vestjyske Net, der har ansvaret for 150 kilovoltnettet i Vestjylland.

Det betyder at de vindmølleparker, der er godkendt eller som er ved at blive godkendt, ikke kan komme videre i processen.

Det gælder Lem Kær, Lønborg Hede, Videbæk Mose og Hvide Sande Nordhavn.

Maksimalt pres på regeringen
Indtil flere aktører i kommunen har nu lagt pres på regeringen og Folketinget for at få sat lidt gang i planprocessen, og Skjern-Tarm Erhvervsråd har inviteret klima- og energiminister Lykke Friis til en debat om problemet.

Ophavsmand til vindmølleparken ved Lønborg Hede, Jens K. Pedersen, JKP Local Energy i Hemmet kritiserer netselskaberne for at være for langsomme til at få udbygget el-nettet til de nye, store vindmøller.

- Det netselskab, der står for 150 kilovoltnettet har sovet i timen. Det er dybt useriøst, at de har siddet med hænderne i skødet siden Ringkøbing-Skjern Kommune vedtog Danmarks mest ambitiøse vindmølleplan, siger han til avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093