23948sdkhjf

Europas gældsproblemer truer vindmølle-satsning

En række EU-lande kæmper med ildrøde tal på statsfinanserne, og det kan forsinke udbygningen af vindmølle-nettet, mener flere analytikere.
Selv om EU-landene har meldt ambitiøse mål ud om at reducere CO2-udledningen med 20 % i 2020, så kan krisen og de massive underskud på medlemslandenes statsbudgetter udskyde de offentlige investeringer i vindmøller.

- Det kan få betydning for udbygning af vedvarende energi – den kan blive mindre ambitiøs, end man har planlagt, udtaler analytiker hos Jyske Bank, Christian Nagstrup, til Børsen.

Vestas møder stadig opbakning
Hos brancheorganisationen Vindmølleindustrien erkender man risikoen for en langsommere udbygning af vindmølle-nettet.

- Vindmølleindustrien er en del af verdensøkonomien, og går det ned for økonomien, går det ned for os, men jeg tror, den politiske opbakning er intakt, udtaler vicedirektør Jakob Holst, til Børsen.

Hos vindmølleproducenten Vestas frygter man dog ikke store reduktioner i investeringerne i EU. Direktør for goverment relations, Peter Brun, forklarer, at man møder uændret opbakning fra de europæiske regeringer, og han glæder sig over, at lande som Storbritannien og Grækenland har meldt særdeles ambitiøse mål ud.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095