23948sdkhjf

62 % af alle nye anlæg er vedvarende

Vedvarende energikilder er dominerende, når de europæiske lande installerer nye anlæg til produktion af strøm. Det viser en ny rapport.
Rapporten "Renewable Energy Snapshots" er udgivet af Europa Kommissionens Joint Research Centre og bygger på data fra alle nye anlæg inden for EU i 2009.

I alt blev det til 17 GW ny kapacitet i 2009 i de 27 EU-lande. Vindmøller tegnede sig for den største andel af ny kapacitet med 10,2 GW:

- De seneste tal viser meget klart, at de europæiske energiselskaber har påtaget sig opgaven med at konvertere fra fossile brændsler til vedvarede energi, siger afdelingschef Lars Hansen fra Dansk Energi.

Danmark er klassens duks
Undersøgelsen viser også, at Danmark stort set kun har installeret vedvarende energianlæg i 2009, og dermed er vi med helt i front på området:

- Folketingets beslutning om endnu en vindmøllepark ved Anholt gør, at Danmark også i årene fremover indtager en VE-førerposition i Europa, vurderer Lars Hansen.

I 2009 dækkede vedvarende energikilder 19,9 % (608 TWh) af Europas totale elforbrug (3.042 TWh). Vandkraft er den største vedvarende energikilde med 11,6 %. Herefter følger vind med 4,2 %, biomasse med 3,5 % og solceller med 0,4 %.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062