23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Derfor er din CSR-politik vigtig på arbejdspladsen

Mange små og mellemstore danske virksomheder har ikke en CSR-politik.

Det er ærgerligt, for en grøn profil og energibesparelser giver nemlig en mere positiv opfattelse af virksomheden hos kunder og medarbejdere og bidrager til bundlinjen, ifølge CSR-ekspert Sune Skadegaard Thorsen.

Krav om at redegøre for samfundsansvar indbefatter også miljøansvar
Siden 2009 har den danske stat stillet krav om, at de største virksomheder i Danmark skal redegøre for deres samfundsansvar i årsregnskabet. Kravene er gradvist blevet udvidet siden 2009 – senest fra kun at indebære indberetning af menneskerettigheder og klimaforhold – til også at indbefatte miljøforhold. Har virksomheden ikke en politik, skal den forklare hvorfor. Mange virksomheder kan stadig blive bedre til at effektivisere energiforbruget, mener CSR-ekspert Sune Skadegaard Thorsen, der er indehaver af rådgivningsvirksomheden GLOBAL CSR:

”Flere og flere kunder går op i, under hvilke forhold deres produkter er produceret. Derfor er det vigtigt for alle virksomheder at kigge indad og få styr på energiforbruget, fx med et intelligent energistyringssystem, der monitorerer virksomhedens energiforbrug,” siger CSR-ekspert Sune Skadegaard Thorsen, som igennem 20 år har rådgivet virksomheder til at blive mere bæredygtige og samtidig spare eller tjene penge.

Grøn omstilling starter oppefra
”CSR-politikken er af stor betydning for alle virksomheder. Den viser omverdenen – kunder, medarbejdere og jobansøgere – at man også tager ansvar for den miljømæssige slitage, man forårsager. Undersøgelser viser, at CSR faktisk har betydning for, om man køber hos den pågældende virksomhed, bliver i jobbet eller søger stillingen. Derfor er det vigtigt at tage emnet op på ledelsesniveau,” fastslår CSR-ekspert Sune Skadegaard Thorsen.

Bliv grøn ved at digitalisere dig
Når virksomheder for alvor tager en beslutning om at blive grønne og bæredygtige, så sender de ikke kun et signal til omverdenen, de kan samtidig spare op til 30 procent i energiomkostningerne ved at skifte til intelligente energistyringssystemer.

”Med et Energy Management System (EMS) kan virksomheden indsamle data, så de kan finde frem til, hvor energiforbruget er for højt – og på den baggrund optimere energiforbruget. Tit står der en masse ventilationsanlæg, køleskabe eller varmeanlæg og bruger unødige mængder af energi, selvom der ikke er behov for det. Her kan et EMS-system såsom EcoStruxure™ Power Monitoring Expert være med til at hjælpe virksomheden med at holde overblik,” udtaler energioptimerings-ekspert Michael Thode fra Schneider Electric.

 

Fakta: 

Hvad siger loven?
Virksomheder skal oplyse, om de har en politik for samfundsansvar og begrunde, hvis de ikke har en. Fra 2016 er det blevet et krav, at alle virksomheders CSR-politik skal forholde sig til indvirkninger på miljøet. Hvis den ikke gør det, skal virksomheden forklare hvorfor.

Hvad er ISO 50001?
Hvis din virksomhed er ISO 50001-certificet i energiledelse, minimerer I energiforbruget og omkostningerne i organisationen. En vigtig del i indsatsen er at tjekke energiarbejdet løbende ved at måle, overvåge, og følge op på afvigelser med korrigerende handlinger.

 

For yderligere information kontakt venligst:
Head of Offer & Channel Marketing Franck Pagnoux, Schneider Electric
Mobil: 60217826
franck.pagnoux@schneider-electric.com 

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078