23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Teknologi giver svømmehaller uden klordampe

ULTRAAQUA står bag en teknologi til rensning af vand i svømmehaller, der bliver benyttet i både Danmark og i udlandet. Virksomheden har haft et tæt samarbejde med GTS-instituttet DHI, der dermed har en væsentlig andel i virksomhedens succes.

ULTRAAQUA har udviklet et koncept, der bruges i rensningsanlæg til svømmehaller, kaldet inBlue. En del af konceptet er et filter, der fjerner de gasser, der opstår, når klor møder organiske stoffer som sved, urin og opløste hudceller i vandet, og som bl.a. er skyld i astma hos svømmere. Det er godt otte år siden ULTRAAQUA gik i gang med at udvikle konceptet, og siden er det gået rigtig godt.

50 svømmehaller bruger allerede konceptet

Konceptet er solgt til godt 50 offentlige svømmehaller til en pris på mellem 3-25 mio. kr. afhængig af omfanget. Herudover sælger ULTRAAQUA dele af udstyret i konceptet til rigtig mange andre svømmehaller i Danmark. Konceptet er også solgt internationalt, hvor især Sverige har taget godt imod teknologien. ULTRAAQUA har fx lige afsluttet et arbejde for et stort badeland i Malmø. Teknologien har også fundet vej så langt som til Australien, og der har netop været kontakt vedrørende eksport af teknologien til en svømmehal i Israel.

Tæt samarbejde med DHI

ULTRAAQUA har lige fra en start haft et tæt samarbejde med DHI. Det skyldes, at DHI har nogle specialkompetencer i kombination med fysiske faciliteter, som virksomheden ikke selv har.

”DHI har en dybere kemisk forståelse end vi har, også selv om vi også er forskere. Desuden har DHI i lighed med universiteterne adgang til nogle faciliteter og adgang til en stab af højt kvalificerede medarbejdere, som vi har mulighed for at benytte. For mig at se, har vi med GTS-nettet et helt unikt system, som jeg ved, at der er mange ude i verden, der misunder os”, siger Ole Grønborg og fortsætter:

”Desuden er det særlige ved GTS, og som man ikke finder hos universiteterne, at GTS har mulighed for at fokusere på at løse en specifik opgave fremfor på at publicere ny forskning. Som GTS-institut er DHI optaget af at få ting til at fungere i virkeligheden, hvilket er helt afgørende for en virksomheds interesse for at gå ind i forsknings- og udviklingsprojekter”, fortæller Ole Grønborg.

Udviklingsarbejdet er støttet af midler fra MUDP. 

Læs hele artiklen her

 

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.047