23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Energibesparelser med nyt vakuumkoncept

Fritz Becker KG har i snart 80 år specialiseret sig indenfor produktion af formede trækomponenter. Gennem en centraliseret vakuumforsyning har Fritz Becker opnåede de store strøm- og vedligeholdelses besparelser til deres CNC maskiner.

I 1936 grundlagde Fritz Becker virksomheden for at producere krydsfinerpaneler i Brakel i Nordrhein-Westfalen. Produktionen af formede trækomponenter begyndte først i 1967, og CNC-maskiner blev først anvendt til at skære de formede dele i 1989. Virksomheden har næsten 300 medarbejdere på anlægget i Brakel og producerer hovedsagligt dele til møbelindustrien. De fleste af disse er dele til stole og andre møbler, som senere vil blive behandlet af kunder i Europa, Japan og Australien. Andre kunder til Fritz Becker KG produkter omfatter boligindretningsspecialister og indretningsentreprenører.

Virksomhedens moderne produktionsanlæg og teknikker har gjort det muligt for Fritz Becker KG at møde stort set alle specifikationer, som kunder har bedt om. Finér finish til komponenterne fremstilles også internt.
Efter formningsprocessen fræses, bores og slibes emnerne af i alt 10 forskellige CNC maskiner med to bearbejdningsborde hver, hvorefter delene bliver yderligere forarbejdet, hvis kundens specifikationer kræver det.

Den oprindelige installation omfattede fire CNC maskiner, der blev forsynet med vakuum af syv tørtløbende lamelvakuumpumper. Lamellerne i disse vakuumpumper krævede udskiftning en til to gange om året, hvilket resulterer i store udgifter til vedligeholdelse og nye lameller.
Den tekniske direktør Mario Heiming og vedligeholdelsesansvarlig Jörg Becker ønskede derfor at minimere disse omkostninger.
I 2007 blev yderligere to CNC maskiner installeret, begge udstyret med to moderne Busch Mink klovakuumpumper. Disse vakuumpumper viste sig at være ekstremt pålidelige selvom de var i kontinuerlig drift uden vedligeholdelse.

Busch blev derfor kontaktet, og anmodet om et tilbud på udskiftning af de eksisterende syv lamelvakuumpumper. Busch anbefalede et centraliseret vakuumsystem med fire Mink klovakuumpumper til at forsyne de fire CNC-maskiner. Ledelsen hos Fritz Becker KG var indledningsvis skeptisk, da den maksimale teoretiske pumpehastighed af de fire Mink klovakuumpumper var lavere end fra de eksisterende syv lamelvakuumpumper.
På trods af dette, besluttet de at installere vakuumsystemet fra Busch, i august 2015.
Resultaterne var imponerende, på trods af den lavere nominelle pumpehastighed, udkonkurrerede det nye system de gamle lamelvakuumpumper med en betydelig margin, samtidig med at energiforbruget blev reduceret med næsten 40 %. Det nye systems kontaktfri driftsprincip forhindrer slid og sikrer, at pumpehastighederne forbliver konstant høje gennem hele systemets levetid.

På baggrund af disse to positive erfaringer blev det besluttet at integrere yderligere to Mink klovakuumpumper i det centraliserede system. Denne opgradering gør det muligt for systemet at forsyne i alt seks større CNC maskiner centralt med vakuum. På trods af den ekstra belastning kører vakuumpumperne ikke kontinuerligt. 
Teknisk direktør Mario Heiming har beregnet at der samlet set vil blive sparet 200.000 kW/h, plus de vedligeholdelsesomkostninger der er sparet ved at skifte til vedligeholdelsesfrie vakuumpumper. 

Beckers ledelse er ekstremt tilfredse med beslutningen om at installere et centraliseret vakuumsystem fra Busch med Mink klovakuumpumper.

Vil du læse om de nyeste serie indenfor vedligeholdelsesfrie Mink klovakuumpumper tryk her

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047