23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bedre holdbarhed og kvalitet med nyt aftapningssystem

Leibinger producerer aftapningssystemer til drikkevarer med kulsyre. "Den integrerede vakuumteknologi fra Busch, gør det muligt at aftappe under svære betingelser, med et lavt iltindhold, hvilket forbedrer både drikkevarernes holdbarhed og kvalitet"

Virksomheden blev oprindeligt grundlagt som Winterwerb, Streng & Co. GmbH i Mannheim i 1909, og præsenterede samme år det første automatisk flaskeaftapningssystem som en del af en udstilling på ølfestivalen i München. Virksomheden voksede til at blive en af de største leverandører af aftapningsudstyr og havde til tider 500 ansatte, men blev erklæret fallit i 1980. Produktionen fortsatte under ledelse af Gert Transier SMB Technik GmbH, som blev købt fuldstændigt af Benedikt Leibinger i 2008. I april 2009 flyttede virksomheden til det nyopførte produktionsanlæg i Teningen.
Specialisering indenfor udstyr til mindre aftapningsvolumener viste sig at være en succes, og virksomheden har nu 30 medarbejdere. 

De fleste af virksomhedens kunder er små bryggerier med en maksimum produktionskapacitet på 11.500 flasker eller dåser i timen. Leibinger udstyr købes også af større bryggerier, der producerer mindre mængder af specialøl eller øl i flasker med en anden form. Den stigende tendens mod øl, brygget med høj kvalitet, har været til virksomhedens fordel. Bryggerier der brygget øl værdsætter den høje kvalitet, pålideligheden og den lange levetid af Leibinger udstyr. De værdsætter også den fleksibilitet som Leibinger systemerne tilbyder, idet de nemt kan tilpasses til mange forskellige flaskeformer og størrelser med manuel justering af aftapningslinjerne. Mange kunder ser den kompakte størrelse af udstyr fra Leibinger som en afgørende fordel, da produktionspladsen ofte er begrænset. Mindre bryggerier i USA og Australien har især investeret i kvalitetsudstyr “made in Germany”. Disse lande er i øjeblikket de vigtigste markeder for Leibinger produkter.

En vigtig komponent i aftapningssystemer er vakuumpumpen, som på forhånd tømmer flaskerne ved at udsuge CO2, indprøjtet af skylleprocessen, og fjerne enhver resterende ilt fuldstændig. De tomme flasker spædes med CO2, som udligner trykket mellem flaskerne og aftapningsbeholderen, således at øl påfyldes hurtigere og uden at skumme. Leibinger Multima aftapningssystemer med modtryk (fig. 1) fås med mulighed for dobbelt tømning på forhånd. Leibinger sætter sin lid til Busch Dolphin væskeringvakuumpumper for at kunne leve op til de høje standarder, som kræves af flasketømningsprocessen. Dolphin væskeringvakuumpumper er CIP-kompatible og kræver minimale mængder frisk vand til deres recirkulationssystemer. Vakuumpumperne er udstyret med en CIP-ventil før gasindløbet, hvilket giver operatøren mulighed for at bestemme, om pumperne skal inkluderes i CIP-processen eller ej.

Fra et teknisk perspektiv er Dolphin væskeringvakuumpumper (fig. 2) ideelle til denne anvendelse, da de holder et konstant vakuumniveau. Da vand recirkulerer i et åbent system, betyder det, at CO2 og luft fjernes fra vandet i en beholder. Vandet returneres til vakuumpumpen og eventuelle tab som følge af vand i udløbsgasstrømmen kompenseres ved tilsætning af frisk vand. Denne opsætning har den fordel, at det giver minimalt vandforbrug. Frisk vand tilsat til systemet sikrer, at det recirkulerende vand gradvist udskiftes og fjerner eventuelle rester af øl og CIP-væsker. Tilføjelsen af frisk vand gør det også nemt at kontrollere systemets temperatur.

Vandet i vakuumpumpen danner en såkaldt væskering i vakuumpumpen (fig. 3).
Denne ring omslutter kompressionskammeret og danner en lufttæt tætning, monteringen af rotoren får kammeret til at ekspandere, når den roterer, hvilket trækker gas ind i indløbet. Yderligere rotation reducerer kammerets volumen, hvilket komprimerer og udstøder gassen gennem pumpeudløbet.

Denne holdbare vakuumteknologi garanterer pålidelig drift og konstante vakuumniveauer, og det store udvalg af Dolphin væskeringvakuumpumper fra Busch, sikrer at alle størrelser af aftapningssystemer er udstyret med en korrekt dimensioneret vakuumforsyning.

Busch er baseret i størstedelen af verden, dette var en del af grunden til Leibingers beslutning om at vælge Busch, for derved at sikre en global leverandør, med egne datterselskaber i hele verden, og opretholder derfor et omfattende servicenetværk i de lande Leibinger eksporterer til.

Vil du vide mere omkrign Dolphin væskeringspumper tryk her.

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.047